Clickmed
programare rapida la medic

Unguent cu fenilbutazona

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Unguent cu fenilbutazona

Compozitie
Unguent continand fenilbutazona 4 g, camfor 3 g, cloroform 2 g, mentol 1 g, excipienti pana la 100 g.

Actiune teraputica
Antiinflamator si analgezic prin fenilbutazona, asociata cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului care asigura o buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii.

Indicatii
Inflamatii si dureri de natura reumatismala (artroze, periartrite, artralgii, mialgii, nevralgii); traumatica (contuzii, entorse, luxatii, clacaj muscular la sportivi, bursite, tendinite) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi).

Doze si mod de administrare
Se aplica pe tegumente indemne, de 2-3 ori pe zi, frictionand, eventual, zona interesata (mai ales in afectiunile aparatului locomotor). 

Contraindicatii 
Supuratii (abcese, flegmoane); sensibilizare la fenilbutazona si la anticoagulante de tip heparinic; bolnavii cu tulburari de coagulabilitate sanguina, alterari ale formulei leucocitare sau antecedente ulceroase vor utiliza unguentul numai sub supraveghere medicala. 

Masuri de precautie
Se recomanda prudenta la bolnavii cu nefrita cronica, afectiuni hepatice si cardiopatii decompensate. Prin legarea de albuminele plasmatice potenteaza efectele dicumarinicelor si ale antidiabeticelor orale. Nu este indicat la copii sub 3 ani.

Reactii adverse
tulburari gastrointestinale; ameteli, insomnie; stomatite si fenomene congestive; decompensarea cardiopatiilor compensate, reactivarea ulcerelor gastrice si duodenale. Este posibila aparitia edemelor prin retentie de apa si electroliti. Se mai semnaleaza leucopenie, agranulocitoza, anemie aplastica, manifestari alergice anafilactice, dermatie exfoliative, gusa, mixedem. De aceea tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Unguent cu venin de vipera

    Buna ziua, Va rog, imi poate spune cineva numele unui unguent cu venin de vipera care se gaseste de cumparat in Romania? Multumesc.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter