Clickmed
programare rapida la medic

Sudafed, tablete

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sudafed, tablete

Compozitie
Fiecare tableta de Sudafed contine: concentratia mica: pseudoefedrina clorhidrat 30 mg. Concentratia mare: pseudoefedrina clorhidrat 60 mg.

Actiune terapeutica
Pseudoefedrina hidroclorid actioneaza ca decongestiv la nivelul cailor respiratorii superioare.

Doze si mod de administrare
Doza uzuala este: adulti si copii peste 12 ani: 2 tablete de concentratie mica de 3 sau 4 ori pe zi sau 1 tableta de concentratie mare de 3 sau 4 ori pe zi. copii (intre 6 si 12 ani): 1 tableta de concentratie mica de 3 sau 4 ori pe zi. Nu se administreaza Sudafed tablete la copii mai mici de 6 ani. Daca ati uitat sa va luati tabletele nu va ingrijorati; luati urmatoarea doza cand este programata.

Indicatii
Sudafed Tablete este utilizat pentru scaderea congestiei prezente in afectiunile cailor respiratorii superioare, ca de exemplu raceala, febra fanului sau nas “infundat”.

Masuri de precautie
Se va administra cu precautie in caz de sarcina si alaptare; alergie; infectie bacteriana; hipertensiune arteriala sau alte afectiuni cardiace; diabet; afectiuni oculare; in caz de tratament cu antidepresive, decongestive, stimulatoare sau inhibitoare ale apetitului.
Supradozare: respectati doza recomandata de doctorul dumneavoastra sau pe cea inscriptionata pe ambalaj. Simptome: ameteala, slabiciune, somnolenta. Tratament: intrerupeti administrarea si contactati medicul.

Reactii adverse
Tulburari de somn si foarte rar halucinatii. Eruptii cutanate care pot sau nu cauza iritatie. Neliniste. Barbatii pot observa dificultati la urinat.
Conservare: departe de caldura directa sau lumina soarelui. Nu le utilizati dupa data expirarii marcata cu “Exp” pe cutie sau eticheta. Pastrati Sudafed Tabletete in locuri ferite de accesul copiilor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Este daunatoare tableta pentru copii? Este daunatoare tableta pentru copii?

    Tableta este o modalitate care ii ajuta pe copii sa isi petreaca mai usor timpul liber, datorita multitudinii de jocuri si aplicatii. Insa trebuie folosita in anumite conditii, pentru ca poate influenta negativ dezvoltarea armonioasa a micutilor. De la ce...citeste mai mult

  • Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Tableta sau telefonul pot crea...

    Generalitati In zilele noastre, copiii invata cum sa foloseasca telefoanele mobile, calculatoarele si tabletele la o varsta mai frageda ca oricand, unul din motive fiind primirea lor de la parinti. De cand adolescentii cresc intr-o epoca in care utilizarea...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Suplimente pentru un sistem imunitar...

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter