Clickmed
programare rapida la medic

Sensigel, gel dentar pentru dinti sensibili

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sensigel, gel dentar pentru dinti sensibili

Compozitie
Gelul dentar Sensigel contine doua principii active:
- Fluorhidratul de nicometanol, o fluorura brevetata, al carei rol in protectia dintilor sensibili a fost demonstrat. Capacitatea ei de fixare pe dinte este de 12 ori superioara unei fluoruri minerale, consolidand astfel atat smaltul cat si dentina.
- Potasiul se fixeaza la nivelul terminatiilor nervoase prezente in dentina si impiedica transmiterea agresorilor exteriori.
Diferite studii au aratat ca Sensigel reduce rapid sensibilitatea la agresiuni.
Ingrediente: sorbitol, apa, silice, azotat de potasiu (5%), arome, fluorhidrat de nicometanol (1,02%), laurilsulfat sodic, pasta de celuloza, zaharinat de sodiu, metilparaben sodic, propilparaben sodic, CI 47005, CI 42051.

Indicatii
Gelul dentar Sensigel favorizeaza reducerea si prevenirea hipersensibilitatii dentare si se utilizeaza in aplicatii locale cu o periuta sau cu degetul, dupa spalatul pe dinti obisnuit. Gelul trebuie pus in contact cu zonele sensibile. Gelul se repartizeaza pe zonele sensibile asigurand o protectie mai buna. Nu stergeti, pentru a lasa Sensigel sa actioneze cat mai mult timp.
Nota: Se recomanda folosirea pastei de dinti Elgyfluor pentru prelungirea efectelor benefice ale Sensigel si a asigura o igiena bucodentara excelenta.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Remedii alternative pentru dinti sensibili

    Sensibilitatea dentara, afectiune comuna Sensibilitatea dentara poate face ca mancatul si bautul sa devina experiente dureroase. Cu toate acestea, anumite remedii alternative pot ajuta la reducerea sensibilitatii. De asemenea, specialistii afirma ca sensibilitatea...citeste mai mult

  • Specialistii ne sfatuiesc: cum sa facem fata dintilor sensibili!

    Generalitati Daca ati observat ca o simpla inghetata sau o bautura rece va face sa va strambati de durere, daca o bucata de placinta fierbinte sau o inghititura de cafea nu trece fara a va provoca durere la nivelul dintilor, cel mai probabil aveti dintii sensibili....citeste mai mult

  • Dinti sensibili?

    Sensibilitatea dintilor, denumita stiintific hiperestezie sau hipersensibilitate dentinara, se manifesta printr-o durere dentara intensa, de scurta durata provocata de diversi stimuli termici (rece, cald), mecanici (atingere, presiune) sau chimici (dulce, acru). Pe...citeste mai mult

  • Ata dentara. Cum se foloseste?

    Generalitati Folosirea atei dentare este o etapa importanta in curatarea dintilor. Aceasta practica dureaza numai cateva minute si este frecvent recomandata de catre medici pentru mentinerea sanatatii dintilor. Aflati care sunt secretele folosirii atei dentare si care...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter