Clickmed
programare rapida la medic

Riboflavin fosfat, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Riboflavin fosfat, fiole

Compozitie
O fiola contine fosfat monosodic de riboflavina in cantitate echivalenta cu 0,010 g de riboflavina baza.

Actiune terapeutica
Vitamina B2 (riboflavina, lactoflavina) este componenta a doua coenzime (grupari prostetice) care actioneaza in cadrul unui numar mare de flavinenzime angrenate in special in sistemul enzimatic respirator. Cele doua coenzime ce contin riboflavina (riboflavin-nucleotidul si riboflavin-adenin-dinucleotidul) joaca un rol important in procesele de oxido-reducere, care constituie o parte din seria complexa de reactii metabolice din organism. Riboflavina nu are actiune farmacologica aparenta, dar aportul ei deficitar produce fenomene carentiale evidente, constand in leziuni ale pielii si ale fanerelor si procese patologice oculare. Astfel, se constata: cheiloza, stomatita angulara, glosita, ulceratii ale mucoaselor, dermatita seboreica (in special a fetei), vascularizarea corneii si a scleroticii. Tulburarile mentionate sunt corectate specific prin administrarea Riboflavinei. In clinica se intalneste rar carenta izolata de vitamina b2 fiind mai frecvent deficitul tuturor componentelor grupei B. De aceea se recomanda ca tratamentul cu riboflavina sa fie suplimentat prin administrarea de preparate vitaminice de complex B.

Indicatii
tulburari de crestere, hemeralopie, keratite, conjunctivite, steatoree, stomatita angulara, cheiloze, glosite, seboree, acnee, rozacee, crampe musculare, migrene, hipogalactie.

Doze si mod de administrare
Doza zilnica profilactica la adulti este de 0,002-0,010 g pe zi, iar cea terapeutica de 0,010-0,015 g. La copii sub 2 1/2 ani se administreaza 0,0005-0,0025 g pe zi, iar la copiii intre 2 1/2 si 15 ani 0,0025-0,010 g zi. Preparatul se injecteaza intramuscular profund.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Normele privind suplimentele alimentare  - ordin 1069/2007 Normele privind suplimentele...

    Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

Comunitate

  • Am terminat noul tratament minune ptr Hepatita C

    Buna ziua. am 23 de ani si de 4ani am aflat ca am hepatita c. de anu trecut tot am fost la doctor, analize peste analize sa incep tratamentul, dupa care am fost sfatuita sa maiastept cateva luni sa iasa pe piata noul tratament de lux "asha a fost numit pe unele site uri " , din cauza faptului ca...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter