Clickmed
programare rapida la medic

Pantotenat de calciu, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Pantotenat de calciu, fiole

Compozitie
Fiole continand pantotenat de calciu 0,5 g/5 ml.

Actiune terapeutica
Acidul pantotenic, factor vitaminic din grupul B, este de mare importanta terapeutica. Este foarte raspandit in regnul animal si vegetal. El intra in componenta unor enzime (coenzima A). O buna resorbtie este conditionata de prezenta acidului nicotinic si a vitaminelor B1 si B2 in cantitati normale in organism.

Indicatii
hepatite cronice, colite, bronsite cronice, ulceratii ale mucoaselor si ale pielii, arsuri, in tratamentele indelungate cu antibiotice, regenerator al mucoaselor.

Doze si mod de administrare
Toxicitatea preparatului este foarte scazuta, doza de siguranta maxima depasind 1 g. Se administreaza intramuscular, 1 fiola a 500 mg pentru o data. Doza poate fi marita dupa indicatia medicului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Normele privind suplimentele alimentare  - ordin 1069/2007 Normele privind suplimentele...

    Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

Comunitate

  • durere musculara persisitenta

    cum se explica o durere musculara la un copil de 14 ani,sportiv de performanta de 5 ani. am crezut ca este o intindere, dar nu mai trece chiar si cu unguente si comprese reci. mentionez ca durerea apare sub forma de intepatura in muschiul coapsei stangi in timpul unui meci de fotbal si nu...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter