Clickmed
programare rapida la medic

Miconaft ,crema

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Miconaft ,crema

Compozitie
Produsul Miconaft crema contine ca principiu activ tolnaftat 1% si se prezinta sub forma de tub de aluminiu vernisat cu 40 g crema.

Actiune terapeutica
Tolnaftatul este un fungicid activ fata de dermatofitii apartinand genurilor Tricophyton, Microsporum si Epidermophyton. Spectrul sau de activitate cuprinde si agentul etiologic al pitiriazisului versicolor: Pityrosporum versicolor (Malassezia furfur).

Indicatii
Dermatofitiile pielii glabre (epidermofitii): Tinea pedis sau epidermofitia picioarelor, numita si boala atletilor (picior de atlet), deoarece apare in spatiile interdigito-plantare, pe laba piciorului. tinea cruris sau epidermofitia genitocrurala localizata pe partea superioara a fetei interne a coapsei. Tinea circinata corporis, numita si herpes circinat, localizata pe pielea glabra a trunchiului si membrelor si pe zonele neparoase ale fetei. In acest caz este inutil tratamentul sistemic asociat. Tinea unguium sau onicomicoze dermatofitice (onicodermatofitoze), care reprezinta invazia patului unghiilor cu specii de dermatofiti. In acest caz tratamentul sistemic asociat este obligatoriu. Pitiriazis verzicolor.

Mod de administrare

Crema se aplica in strat subtire, pe zona afectata a pielii si pe zona perilezionala, dupa o spalare si uscare atenta a leziunilor. Aplicarea se repeta de 2-3 ori pe zi. In cazul onicomicozelor poate fi necesara indepartarea unghiilor bolnave, deoarece antifungicele locale patrund foarte greu in lamelele unghiale. Pe toata durata tratamentului (si dupa aceea) se vor lua masuri de igiena corporala si vestimentara corespunzatoare. Durata tratamentului variaza in functie de indicatie. Ea este in general de cateva saptamani. Tratamentul trebuie continuat cateva zile dupa vindecarea aparenta pentru a evita recidivele.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la vreuna din componentele cremei. Nu se aduce in contact cu conjunctiva. Nu este eficient in candidomicoze.

Precautii
Se va aplica cu precautie pe pielea lezata, la sugari si in cazul unor dermatofitii pe suprafete extinse, datorita riscului de absorbtie si trecere in circulatia sistemica. Conservare: Se pastreaza ferit de caldura si umiditate.

Reactii adverse
In absenta unor date privind absorbtia tolnaftatului prin piele, nu poate fi exclusa o eventuala trecere in circulatia sistemica. Tolnaftatul provoaca rareori iritatie sau sensibilizare locala.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara

    Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

  • Cum alegi crema de protectie solara potrivita

    Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult

  • Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare

    Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter