Clickmed
programare rapida la medic

Jodthyrox, tablete

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Jodthyrox, tablete

Compozitie
1 tableta contine 100 g levotiroxina sodica, 130,8 g iodura de potasiu (corespondentul a 100 g iod).

Indicatii

gusa endemica cu eutiroidie; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomia unei guse endemice.

Mod de administrare

La inceput 1/2 tableta pe zi. Apoi se va creste doza dupa 2-4 saptamani pana la o valoare de intretinere, in functie de varsta si greutatea pacientului.
Doza de intretinere: adulti si adolescenti- 1 tableta pe zi.
In timpul sarcinii: 1 - 1 1/2 tablete pe zi. Se va lua cu putin lichid, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la iod; hipertiroidia manifesta; infarctul miocardic; angina pectorala; miocardita si pancardita; insuficienta cardiaca insotita de tahicardie; aritmii; insuficienta corticosuprarenaliana decompensata; sindromul Duhring-Brocq; gusa nodulara; gusa hipertiroidizata.

Reactii adverse
Reactii de hipersensibilitate (ex. reactii cutanate, eozinofilie, rar soc); in caz de supradozaj (mai ales daca la inceputul tratamentului doza a fost crescuta prea repede) simptome de hipertiroidie (ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, oboseala).

Interactiuni medicamentoase
Fenitoina, salicilati, furosemid (in doze mari), clofibrat: nivele plasmatice crescute ale hormonilor tiroidieni; anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina; scaderea marcata sau redusa a glicemiei.
Nota: Este imperioasa evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii. In cazul tratamentului asociat cu colestiramina, Jodthyrox se va administra cu 4-5 ore inainte de administrarea colestiraminei. Se va evita administrarea i.v. a fenitoinei in timpul tratamentului cu Jodthyrox.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Este daunatoare tableta pentru copii? Este daunatoare tableta pentru copii?

    Tableta este o modalitate care ii ajuta pe copii sa isi petreaca mai usor timpul liber, datorita multitudinii de jocuri si aplicatii. Insa trebuie folosita in anumite conditii, pentru ca poate influenta negativ dezvoltarea armonioasa a micutilor. De la ce...citeste mai mult

  • Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Tableta sau telefonul pot crea...

    Generalitati In zilele noastre, copiii invata cum sa foloseasca telefoanele mobile, calculatoarele si tabletele la o varsta mai frageda ca oricand, unul din motive fiind primirea lor de la parinti. De cand adolescentii cresc intr-o epoca in care utilizarea...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Suplimente pentru un sistem imunitar...

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter