Clickmed
programare rapida la medic

Infasurf, suspensie

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Infasurf, suspensie

Indicatii
Prevenirea si tratamentului sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului.

Precautii

Este posibila cresterea proportiei de pacienti cu hemoragie intraventriculara si leucomalecie periventriculara. Aceste afectiuni nu au fost corelate cu o mortalitate crescuta.
Incepeti profilaxia cu calfactant cat mai rapid, de preferat in primele 30 minute dupa nastere. Administrati doar prin intermediul unui tub endotraheal. Aspirati doza intr-o seringa din fiola de unica folosinta cu ajutorul unui ac de 20 sau mai mare. Evitati spumarea excesiva. Medicamentul nu necesita reconstituire. Nu diluati si nu agitati puternic. Clatinati usor recipientul pentru redispersare. Flocoanele vizibile in suspensie sau spumarea la suprafata sunt normale. Medicamentul nu trebuie incalzit inaite de administrare. Fiolele nedesfacute, neutilizate, incalzite la temperatura camerei pot fi refrigerate in decursul a 24 de ore pentru utilzare ulterioara. Evitati incalzirea repetata la temperatura camerei.
Pastrati la 2-8°C si protejati de expunerea la lumina. Fiolele sunt de unica folosinta; aruncati restul de medicament ramas.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati atent copilul astfel incat sa se permita o adaptare corespunzatoare a oxigenoterapiei si a ventilatiei, in functie de statusul respirator.In cazul aparitiei reactiilor adverse, se recomanda oprirea administrarii si adoptarea masurilor necesare pentru ameliorare. Dozarea se poate relua dupa stabilizarea pacientului.

Reactii adverse
Cianoza, obstructie a cailor respiratorii, bradicardie, refluxul surfactantului in tubul endotraheal, necesitatea ventilatiei manuale, reintubare, hemoragii intraventriculare, leucomalacie periventriculara.

Actiune terapeutica

Surfactant pulmonar. Clafactantul modifica tensiunea superficiala alveolara permitand stabilizarea alveolelor. Se absoarbe rapid la nivelul interfetei aer-lichid si modifica tensiunea superficiala similar cu surfactantul pulmonar natural. Tratamentul amelioreaza rapid oxigenarea si complianta pulmonara.

Mod de administrare
Suspensie Intratraheala: Profilaxia sindromului de detresa respiratorie la nastere.
Se instileaza 3ml/kg (greutate la nastere) de indata ce este posibil dupa nastere. Se administreaza in 2 doze a cate 1,5 ml fiecare. Terapia cu calfactant trebuie precedata de stabilizare si ingrijire la copiii nascuti prematur cu hipoxemie sau bradicardie.
Tratamentul sindromului de detresa respiratorie in cursul a 72 de ore de la nastere.
Se instileaza 3 ml/kg (greutate la nastere) administrate in 2 doze a cate 1,5 ml/kg. Dozele de 3 ml/kg (greutate la nastere) se pot repeta pana la un total de 3 doze, administrate la fiecare 12 ore.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Aftele si sanatatea dentara Aftele si sanatatea dentara

    Generalitati Aftele sunt mici ulceratii, superficiale si dureroase, care apar la nivelul cavitatii bucale din cauza carora mancatul si vorbitul se desfasoara cu dificultate. Exista doua tipuri de afte: • Afte simple - pot sa apara de trei-patru ori pe an si se...citeste mai mult

  • Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala

    Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult

  • Incontinenta urinara de stres (de efort) Incontinenta urinara de stres (de efort)

    Generalitati Incontinenta urinara consta in pierderea involuntara (accidentala) de urina care apare in urma eforturilor fizice, inclusiv tuse, stranut, ras si exercitii fizice. Cauze, incidenta si factori de risc Capacitatea de a mentine urina si de a controla...citeste mai mult

  • Derivati Barbiturici Derivati Barbiturici

    Descriere Compusii din clasa barbituricelor sunt derivati ai acidului barbituric, ureida ciclica a acidului malonic. Cercetatorul belgian, Adolf von Baeyer, sintetizeaza in 1863 acidul barbituric. Descoperirea a survenit in ziua de St. Barbara, asa ca el a ales...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter