Clickmed
programare rapida la medic

Glubifer, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Glubifer, drajeuri

Ce este Glubifer si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, nutritionale ale sugarilor, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie larvata la copii in crestere, fete tinere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, fete tinere, la donatori de sange.

Aport de fier intr-o forma bine suportata digestiv; corecteaza specific anemiile prin deficit de fier.

Mod de administrare

Adulti: 3-6 drajeuri/zi (pe stomacul gol sau la mese, daca apar fenomene de iritatie digestiva); copii: 1-2 drajeuri/zi. Tratamentul se incepe cu doze mici, care se cresc progresiv; se administreaza pana la normalizarea valorilor hemoglobinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinemiei) daca bolnavul pierde sange sau cand nevoile de fier sunt crescute. Pentru profilaxie - 1 drajeu/zi. Se poate asocia cu acid ascorbic (vitamina C), in vederea favorizarii absorbtiei intestinale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil). Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu si colestiramina micsoreaza absortia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de cel putin 3 ore).

Reactii adverse posibile

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura; atentie la riscul intoxicatiei acute accidentale la copii.

Informatii suplimentare

Compozitie

Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Consecintele unei supradoze de aspirina Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Candidoza bucala - cauze, simptome si...

    Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult

  • Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Lista completa a E-urilor si...

    Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult

Comunitate

  • hy

    am si eu o intrebare.am facut acum 1 saptamana si mi-a iesit la sange HCT 33,6 este mai mic decat valoarea normala.as dori sa imi spuneti si mie ce inseamna.astept raspuns prompt.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter