Clickmed
programare rapida la medic

Fluor vigantoletten 500/1000, tablete

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fluor vigantoletten 500/1000, tablete

Compozitie
1 tableta contine 12,5 mg/25 mg colecalciferol (corespondentul a 500U.I./1 000 U.I. vitamina d3), 0,55 mg fluorura de sodiu (corespondentul a 0,25 mg fluor).

Indicatii

profilaxia rahitismului, spasmofilie, osteomalacie, in formarea oaselor; profilaxia cariei dentare.

Mod de administrare

Fluor-Vigantoletten 500: 1 tableta pe zi incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni. In continuare se va recomanda in al doilea si al treilea an de viata aceeasi doza, in special din septembrie pana in luna mai.
Fluor-Vigantoletten 1 000: 1 tableta pe zi incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni (mai ales in cazurile copiilor unde nu este sigur daca se va intalni necesarul de vitamina D, de ex. nasteri multiple, copii prematuri).
Se va administra: tableta se va dizolva intr-o lingurita cu apa sau se va administra direct in gura, de preferat in timpul unei mese sau cu 1 ora inainte sau dupa o masa ce contine lapte.

Contraindicatii

Hipercalcemie.

Precautii
Tiazide: risc crescut de hipercalcemie. Administrarea simultana de ioni de calciu si magneziu sub forma de lapte sau produse lactate reduce absorbtia de fluor.
Nota: Determinarea periodica a valorilor calciului in sange si urina la pacientii care se mobilizeaza putin si la cei cu calculoza renala (calculi de calciu) repetata in antecedente. Atentie la pacientii cu antecedente de calculi renali. Fluor-Vigantoletten 500/1 000 nu contin proteinele din laptele de vaca si nu contin lactoza.

Reactii adverse

hipercalcemie (in caz de supradozare). Rar, hipercalcemie si/sau hipercalciurie in caz de hipersensibilitate la vitamina d.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dieta dinainte de nunta Dieta dinainte de nunta

    Generalitati Exista multe diete pe care viitoarele mirese ar fi tentate sa le incerce inainte de nunta. Acestea promit pierderea rapida si cu usurinta a surplusului de kilograme. Cele mai multe dintre acestea nu ofera rezultatele dorite. Pentru a slabi inainte de...citeste mai mult

  • Fluoroza dentara Fluoroza dentara

    Fluoroza dentara consta in perturbarea procesului de amelogeneza si mineralizare a smaltului dentar ca urmare a ingestiei cronice de fluor, avand rasunet clinic in momentul aparitiei dintilor pe arcada. in 1916 Black si McKay au descris pentru prima data manifestarea...citeste mai mult

  • Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Protectia lucratorilor impotriva...

    CAPITOLUL I - Dispozitii generale HOTARARE nr. 1.218 din 6 septembrie 2006 privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici PUBLICAT IN...citeste mai mult

  • Dozajul paracetamolului sau acetaminofenului la copii Dozajul paracetamolului sau...

    Generalitati Supradozajul cu acetaminofen are efecte destul de grave si se poate produce mai usor deca ar crede oricine. Acetaminofenul (paracetamolul) este de multa vreme considerat un remediu standard pentru tratarea febrei si durerilor la copii. Este eficient si...citeste mai mult

Comunitate

  • Pericol fluor

    Buna ziua, Am tot citit despre noile descoperiri stiintifice, cum ca fluorul din pastele de dinti ar fi extrem de daunator. Ma preocupa acest aspect, deoarece nu vreau ca baietelul meu sa porneasca in viata cu probleme dentare, din pricina produselor de igiena pe care le cumpar. Sunt pastele...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter