Clickmed
programare rapida la medic

Coenzyme q10 (coenzima q10), capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Coenzyme q10 (coenzima q10), capsule

Ce este Coenzyma Q10 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Coenzyma Q10 este o vitamina naturala din clasa ubiquinone, componenta organica esentiala pentru buna functionare a organismului. Este un antioxidant major care intervine in procesele de oxidoreducere celulara. Activa in procesul de fosforilare ADP si trecere in atp, regleaza metabolismul energetic celular si ajuta la realizarea tuturor reactiilor chimice din organism. Revitalizeaza sistemul imunitar, tonifica inima, normalizeaza presiunea sanguina, inhiba sinteza colesterolului, scade glicemia, creste nivelul de energie din corp, imbunatateste oxigenarea celulara si intarzie efectele imbatranirii naturale.
Preventiv si curativ in: boli cardiovasculare (cardiomiopatie, distrofie musculara, encefalomiopatie mitocondriala, infarct miocardic).
Eficienta in tratamentul paradontozei, afectiuni ale ficatului, pancreasului, alergiilor, astmului si diabetului zaharat insulino-dependent. Ca parte integranta in tratamentul bolilor degenerative ale SNC, Alzheimer, schizofreniei, cancerului, SIDA. Poate fi asociata eficient programelor de slabire. Intarzie procesele naturale ale imbatranirii, regleaza metabolismul si mentine un tonus general ridicat.

Mod de administrare

Doza de mentinere: 15-45 mg/zi.
Afectiuni usoare ale sistemului imunitar: 60-120 mg/zi.
Parodontoze:masaj gingival cu continutul unei capsule de 2-3 ori/zi (nu se consumanimic timp de o ora) concomitent cu administrarea orala.
Afectiuni grave: dupa sfatul medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu exista.

Precautii

In timpul sarcinii si alaptarii, precum si pentru minori, cereti sfatul medicului inainte de administrare. A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse posibile

Nu exista.

Informatii suplimentare

Compozitie

Coenzima Q10 (ubiquinona) 15 mg.

Ambalaj

Flacon cu 30 capsule de gelatina moale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Coenzima Q10 Coenzima Q10

    Generalitati Coenzima Q10 (CoQ10, Ubichinona) este o substanta cu un rol asemanator vitaminelor, prezenta in toate celulele organismului, in special a celor cu activitate foarte intensa: inima, ficat, creier. Este indispensabila, datorita rolului major detinut in...citeste mai mult

  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter