Clickmed
programare rapida la medic

Children chewable non aspirin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Children chewable non aspirin, comprimate

Ce este Children Chewable Non-Aspirin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antipiretic, analgezic. paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa.
Children's chewable non aspirin tablets prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine.

Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare. dureri dentare, durerile si tulburarile provocate de eruptia dentara la sugar. Stari febrile.

Mod de administrare

Sub 2 ani: conform recomandarii medicului.
2 - 3 ani: 2 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
4 - 5 ani: 3 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
6 - 8 ani: 4 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
9 - 10 ani: 5 comprimate/doza, maxim5 doze/zi.
11 ani: 6 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
Comprimatele se vor mesteca bine inainte de a fi inghitite.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la paracetamol sau fenacetina. insuficienta hepatica sau renala severa. sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical. Prudenta la copii cu fenilcetonurie: contine fenilalanina 3 mg/comprimat.

Precautii

Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.

Reactii adverse posibile

Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat masticabil contine: paracetamol 80 mg. Arome de fructe. Excipienti q.s.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent Complicatiile cronice ale diabetului...

    Generalitati Diabetul non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip II) apare in urma pierderii progresive a secretiei de insulina de catre celulele β din pancreas, pe fondul rezistentei la insulina. Insulina este un hormon care participa la reglarea nivelului de...citeste mai mult

  • Rinita non-alergica Rinita non-alergica

    Generalitati Rinita non-alergica este un sindrom ce apare ca urmare a inflamatiei mucoasei nazale, in absenta unor factori declansatori alergici. Aceasta varietate de rinita trebuie deosebita de rinita alergica, afectiune mediata de Ig E. Trebuie precizat insa ca...citeste mai mult

  • Consecintele unei supradoze de aspirina Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Limfomul non-Hodgkin Limfomul non-Hodgkin

    Generalitati Limfoamele sunt cancere hematologice ale sistemului limfatic. In prezent, specialistii au grupat aceasta mare categorie de afectiuni maligne in doua clase, anume: limfoame Hodgkin si limfoame non Hodgkin, intre care exista anumite diferente. Totusi,...citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter