Clickmed
programare rapida la medic

Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g

Ce este Ceaiul de musetel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antiseptic, antispastic, antiinflamator, cicatrizant datorita uleiului volatil bogat in azulene.

Uz intern - se recomanda pentru tratamentul gastritelor, enterocolitelor, dismenoreelor, colicilor intestinali, diareei, infectiilor renale, astmului bronsic si in boli de ficat. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratia, ceea ce face sa scada febra.
Uz extern - se utilizeaza in tratamentul unor eczeme, ulceratii, rani purulente, leucoree, hemoroizi, conjunctivite, stomatite, abcese dentare, laringite.
In cosmetica se utilizeaza ca emolient, antiseptic si decongestiv in tratarea tenurilor inrosite; tonic capilar.

Mod de administrare

Uz intern - 2 - 3 cani pe zi.
Uz extern - comprese, spalaturi vaginale, bai de ochi, gargara.
Cosmetica - se aplica comprese cu infuzie pe tenurile inrosite sau iradiate; pentru tonifierea parului se fac spalaturi ale parului cu infuzie concentrata.
Mod de preparare: Uz intern - sub forma de infuzie, 1 - 2 doze la 250 ml apa clocotita (o cana), se acopera si se lasa in repaus 5-10 minute, apoi se strecoara. Se poate folosi ca atare sau indulcit dupa gust.
Uz extern - sub forma de infuzie, 3 doze la 250 ml apa clocotita.
In cosmetica - infuzie concentrata 5 - 7 doze la 250 ml apa fierbinte.

Informatii suplimentare

Compozitie

Pulvis obtinut din inflorescentele plantei matricaria chamomilla L. - musetel, familia Asteraceae.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dieta de 4 zile

    Generalitati Dieta de 4 zile sau cum scapam de cateva kilograme pentru a intra in rochia dorita cu ocazia unui eveniment. De la inceput voi preciza ca astfel de actiuni nu sunt regimuri de slabire si nu sunt indicate decat in situatii speciale! Pot fi repetate...citeste mai mult

  • Tratamente alternative pentru astm

    Medicina alternativa si astmul Cand vine vorba de patologiile cronice, multi pacienti tind sa opteze si pentru medicina alternativa si tratamente complementare medicatiei lor de fond. Medicina alternativa consta in administrarea unor tratamente facute acasa sau...citeste mai mult

  • Metode de subtiere a picioarelor

    Generalitati Esti in situatia in care corpul tau are o greutate ideala, insa picioarele nu sunt direct proportionale cu partea de sus a corpului? Daca picioarele tale sunt prea groase comparativ cu restul corpului, ai la indemana cateva solutii. Iata cateva dintre...citeste mai mult

  • Hipertensiunea arteriala

    Generalitati Circulatia sangelui este datorata unei diferente de presiune intre sistemul arterial cu presiune mare si sistemul venos cu presiune mica. De exemplu in capilarul venos presiunea se apropie de 0 mmHg. Diferenta de presiune este creata de activitatea de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Ceai

    ceaiurile din plante medicinale pot face rau la ficat,cum ar fi:echinaceea,armurariu,sunatoare etc. ?La unele scrie ca sunt bune pentru ficat,asa e ?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter