Clickmed
programare rapida la medic

Ceai de plante medicinale - cynarae folium - frunza de anghinare

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ceai de plante medicinale - cynarae folium - frunza de anghinare

Ce este Ceai de frunza de anghinaresi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Coleretic, mareste reziduul uscat al bilei si stimuleaza excretia biliara a colesterolului, stimuleaza diureza si functia antitoxica a ficatului.

Adjuvant in tratamentul disfunctiilor hepato-biliare cronice, in special in cazuri de insuficientabiliara, colecistite subacute si cronice, angiocolite, anorexie, urticarie, constipatie datorata disfunctiilor hepatice.

Mod de administrare

O parte din ceai se bea dimineata pe stomacul gol, dupa care bolnavul va sta culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Restul cantitatii de ceai se va bea in cursul zilei cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. E bine ca tratamentul cu ceai de anghinare sa se faca progresiv. Dupa 10 zile se mareste doza la 6 g (4 lingurite), iar dupa inca 10 zile la 7,5 g (5 lingurite). tratamentul va dura 30 zile, dupa o pauza de o luna tratamentul se poate relua.

Mod de preparare
Infuzie 0,5 - 1%. La 3 g (2 lingurite) de frunze maruntite se adauga 500 ml apa clocotita, se lasa acoperit 5 - 15 minute si se strecoara.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Afectiuni acute hepato-biliare si renale.

Reactii adverse posibile

Pot sa apara greata si varsaturi.

Informatii suplimentare

Compozitie

Cynarae Folium - 100 g.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Legea plantelor medicinale si aromatice

    Legea plantelor medicinale si aromatice, legea nr 491/2003, publicata in M.Of. partea I nr 844/26.11.2003 ARTICOLUL 1 (1) Prezenta lege stabileste cadrul general privind productia, procesarea si organizarea pietei plantelor medicinale si aromatice, relatiile...citeste mai mult

  • Plantele medicinale in terapiile alternative

    Ce se intelege prin terapii alternative De-a lungul istoriei civilizatiei, omul a folosit diferite remedii naturale (produse vegetale, produse animale si minerale, factori balneoclimaterici) pentru vindecarea si ameliorarea unor simptome ori pentru scurtarea duratei...citeste mai mult

  • Ceaiul negru

    Generalitati Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia sinesis. Frunzele si tulpinile mature sunt utilizate pentru a face acest tip de ceai. Ceaiul verde este facut din frunzele tinere ale aceleiasi plante, avand proprietati diferite. Pana de curand,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Ceai

    ceaiurile din plante medicinale pot face rau la ficat,cum ar fi:echinaceea,armurariu,sunatoare etc. ?La unele scrie ca sunt bune pentru ficat,asa e ?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter