Clickmed
programare rapida la medic

Antigen hidatic liofilizat pentru i.d.r. casoni

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Antigen hidatic liofilizat pentru i.d.r. casoni

Compozitie
Antigenul hidatic liofilizat pentru I.D.R. Casoni este preparat din lichid hidatic prelevat din chisturi hidatice pulmonare sau/si hepatice de la bovine, filtrat siliofilizat. Se livreaza sub forma de trusa continand 3 fiole a 1 ml antigen, 3 fiole solvent si 3 fiole martor (solutie clorurata izotonica).
Prezervant: Nu are.

Actiune terapeutica
Antigenul determina o reactie inflamatorie, uneori papula, inconjurata de un halou eritematos la locul inocularii, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilizare celulara la componentele sale, la un bolnav purtator de chist hidatic (forma larvara a Taeniei echinococcus).

Indicatii
Antigenul hidatic liofilizat este utilizat in diagnosticul hidatidozei umane sau in diagnosticul diferential al unor tumori in raport cu hidatidoza.

Mod de administrare
Inainte de utilizare, continutul fiolei de antigen hidatic se dizolva in 1 ml solvent (solutie clorurata izotonica). Regiunea de electie este fata anterioara a antebratului. Antigenul hidatic se inoculeaza in antebratul drept, iar martorul (solutie clorurata izotonica) in antebratul stang. Inocularile se fac strict intradermic, cu cate 0,1- 0,15 ml dupa o prealabila dezinfectare a regiunii. Prima citire se face la 30 minute de la injectare, comparandu-se reactia produsa la locul de inoculare a antigenului cu reactia produsa de martor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter