Clickmed
programare rapida la medic

Paduden, drajuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Paduden, drajuri

Compozitie
Drajeuri continand ibuprofen 200 mg (flac. cu 30 sau 100 buc.).

Actiune terapeutica
Antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic; in bolile reumatice beneficiul terapeutic devine evident dupa cateva zile pana la 2 saptamani de tratament.

Doze si mod de administrare
Oral, la adulti, initial 2 drajeuri (400 mg) de 3-4 ori/zi (dupa mese), cel mult 6 zile, apoi intretinere cu 1 drajeu de 3-4 ori pe zi. La copii, obisnuit 20 mg/kg corp si zi, fractionat; in artrita reumatoida juvenila pana la 40 mg/kg corp si zi (fara a depasi 500 mg la copiii sub 30 kg).

Indicatii
Reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular, stari inflamatorii severe si prelungite in sfera O.R.L., stomatologie, patologia respiratorie, vasculara, in ginecologie, in cancerologie; dureri dentare, dureri postoperatorii usoare sau moderate; dismenoree.

Contraindicatii
Alergie sau intoleranta la ibuprofen, salicilati si alte inflamatorii nesteroidiene, ulcer gastroduodenal, insuficienta hepatica grava; nu se administreaza in timpul sarcinii si la copii; prudenta in anemia hemolitica, trombopatii, antecedente de ulcer, boli intestinale, hepatice si renale, la astmatici si la cei cu teren alergic. Atentie cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii) si sulfamide antidiabetice (risc de reactii hipoglicemice); antagonism reciproc ibuprofena-probenecid; actiunea diuretica a spironolactonei este diminuata.

Reactii adverse
Uneori dureri abdominale, pirozis, flatulenta, greata, diaree, ulceratii si sangerari digestive; ocazional eruptii cutanate alergice, edeme, ameteli, cefalee, tinitus si diminuarea auzului, ambliopie (se face examenul oftalmologic); rareori cresterea valorilor transaminazelor, fosfatazei alcaline, si bilirubinei, leucopenie, trombocitopenie, reactii anafilactoide grave.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sarcina si ibuprofenul Sarcina si ibuprofenul

    Generalitati Articolul ne informeaza despre riscul expunerii la ibuprofen in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist....citeste mai mult

Comunitate

  • amortire

    DE FOARTE MULT TIMP MANA DREAPTA SI MAI EXACT PALMA SI DEGETELE IMI SUNT AMORTITE.PARCA LE SIMT UMFLATE,DAR DACA LE PRIVESC NU SUNT.UNEORI MA DOARE COTUL SI UMARUL.AM FACUT TRATAMENT CU ARCOXIA,CU TRATUL INJECTABIL,CU PADUDEN,DAR TOT L FEL MA SIMT.CE POT SA FAC/VOI MAI SIMTI VREODATA NORMAL...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter