Clickmed
programare rapida la medic

Gyno-canesten 6

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gyno-canesten 6

Ce este Gyno Canesten 6 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Infectii ale regiunii genitale (vaginite) provocate de fungi (mai ales Candida) si suprainfectii provocate de bacterii sensibile la Candida. De asemenea: in infectii cu Torulopsis glabrata, Rhodotorula, bacterii grampozitive si gramnegative (leucoree infectioasa, vaginite, suprainfectii).
Pentru tricomonas este necesara medicatie orala cu un antitricomonazic.

Mod de administrare

1 comprimat vaginal dimineata si unul seara, timp de 6-12 zile. A nu se aplica in perioada menstruala, tratamentul trebuind a fi incheiat inainte de inceperea menstruatiei. Dupa primele trei luni de sarcina se poate administra, dar fara a folosi aplicatorul. Gyno Canesten poate reduce eficacitatea si siguranta unor produse din latex, precum prezervativele si diafragmele. Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi redusa, dar efectul este temporar si dureaza numai in timpul tratamentului.

Mod de utilizare: Inserarea comprimatelor vaginale cu aplicatorul: 1. Trageti de tija aplicatorului pana se opreste. Ca sa introduceti comprimatul vaginal in aplicator, deschiderea acestuia trebuie presata pentru a lua o forma ovala. Puneti comprimatul in aplicator cu varful in sus. 2. Introduceti cu atentie aplicatorul in vagin, cat mai profund. 3. Impingeti tija aplicatorului pana se opreste, astfel inserandu-se comprimatul in vagin. Se scoate tija din aplicator. Comprimatele vaginale se pot insera si fara aplicator.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

In cazul unei sensibilitati la clotrimazol; in primele 3 luni de sarcina; in cazul unei infectii repetate mai mult de patru ori in 12 luni; contraindicat sub 18 ani.

Reactii adverse posibile

In cazuri rare: hipersensibilitate sistemica la nivelul pielii (eritem, prurit); la nivelul sistemului respirator (probleme respiratorii); la nivelul sistemului cardiovascular (hipertensiune); la nivelul sistemului gastrointestinal (greata, diaree).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat vaginal contine 0,1 g clotrimazol.

Alti ingredienti: calciu lactat pentahidrat, poli(1-vinil-2-pirolidon), bioxid de siliciu foarte dispersat, lactoza 1 H2O, stearat de magneziu, amidon de porumb, metilhidroxipropilceluloza, celuloza microcristalina, acid lactic.

Ambalaj

Cutie cu 6 comprimate vaginale + 1 tub de crema vaginala - 20 g si aplicator. Terapie pentru 6 zile.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • 5 simptome comune ce pot ascunde afectiuni nebanuite 5 simptome comune ce pot ascunde...

    Generalitati Daca organismul uman ar fi mai exact in transmiterea de semnale atunci cand exista o problema medicala, multe afectiuni ar fi mai usor de diagnosticat; dar, in multe situatii, un simptom comun si adesea neglijat, poate avea explicatii din cele mai...citeste mai mult

Comunitate

  • mancarimi genitale

    de catva timp am o mancarime foarte mare in zona genitala afara si inghinala ma scarpin pana curge sange mai ales seara si noaptea va rog daca a avut cineva astfel de probleme cum se trateaza, eu ma dau cu triamcinolon si imi trece o perioada apoi iar apare

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter