Clickmed
programare rapida la medic

Digestal, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Digestal, drajeuri

Ce este Digestal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

DIGESTAL contine enzime pancreatice necesare degradarii carbohidratilor, lipidelor si proteinelor. Componentele biliare din produs favorizeaza emulsionarea lipidelor, iar hemicelulaza asigura degradarea celulozei. DIGESTAL drajeuri are un invelis acido-rezistent, datorita caruia nu se dizolva sub actiunea sucului gastric si se degradeaza numai in duoden.

Eliberarea componentelor active si activitatea produsului incepe imediat dupa dizolvarea invelisului acido-rezistent. DIGESTAL este folosit pentru tratamentul tulburarilor de digestie cauzate de insuficienta pancreasului exocrin.

Pancreatita cronica si fibroza pancreatica dupa rezectie de pancreas, stomac, duoden sau vezica biliara mucoviscidoza.

Mod de administrare

Tratamentul este individualizat si trebuie adaptat in functie de raspunsul pacientului. Se administreaza in general 2-3 drajeuri in cursul sau imediat dupa mese, cu o mica cantitate de lichid, fara a fi sfaramate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la proteinele porcine, insuficienta hepatica, hepatite, icter obstructiv, colelitiaza si empiem al vezicii biliare.
Aport de fermenti digestivi pancreatici (tripsina, lipaza, amilaza), celulaze si acizi biliari.

Reactii adverse posibile

Prezenta acizilor in produs poate determina reducerea sintezei de acizi biliari in organismul pacientului printr-un proces de feed-back negativ.

Informatii suplimentare

Compozitie

Preparatul Digestal se prezinta sub forma de drajeuri, fiecare drajeu contine: pancreatina cu activitate enzimatica, proteolitica, amilolitica, lipolitica, omponente biliare, hemicelulaza.

Ambalaj

Cutie cu 30 drajeuri.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter