Clickmed
programare rapida la medic

Primalan, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Primalan, comprimate

Compozitie
Mekitazina 10 mg. Excipienti: lactoza monohidrata, amidon de porumb, guma arabica, silice coloidala anhidra, talc, carboximetilamidon sodic, stearat de magneziu, q.s.p. pentru un comprimat divizabil.

Indicatii
in tratamentul simptomatic al manifestarilor alergice cum ar fi: rinita (ex.: boala fanului, rinita nesezoniera), conjunctivita, urticarie.

Doze si mod de administrare
Oral. Conform prescriptiei medicului. Comprimatele de 10 mg nu se administreaza la copii. Adultii: 10 mg/zi in una sau doua prize, sau un comprimat seara sau 1/2 comprimat dimineata si seara.

Contraindicatii
Acest medicament nu trebuie sa fie utilizat la copii nici in urmatoarele cazuri: agranulocitoza cronica sau recenta (acuta, diminuare importanta a globulelor albe din sange), unele forme de glaucom (cresterea presiunii oculare), dificultatea de a urina de origine prostatica sau alta, alergie cunoscuta la antihistaminice. A nu se asocia cu I.M.A.O.

Masuri de precautie
in cazul aparitiei sau a persistentei febrei, insotita sau nu de semne de infectii (angina), paloare sau de transpiratii, anuntati imediat medicul care va ingrijeste. in caz de afectiune hepatica sau pe parcursul unui tratament lung, consultati medicul astfel incat sa poata adapta posologia convenabila pentru ficat. Folosirea acestui medicament necesita un aviz medical. La persoanele in varsta: predispuse la constipatie sau la somnolenta si/sau care prezinta tulburari ale prostatei. In caz de epilepsie anuntati medicul inainte de a lua acest antihistaminic. Evitati expunerea indelungata la soare in timpul acestui tratament. Sarcina si alaptare: Sarcina: este de preferat sa nu se utilizeze acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca sunteti insarcinata in timpul tratamentului, consultati medicul. El va aprecia necesitatea de a mentine acest tratament pe timpul sarcinii. La sfarsitul sarcinii, dozele mari de medicament pot antrena efecte nefaste nou-nascutului. Alaptare: nu este recomandat sa se utilizeze in timpul alaptarii. Recomandare generala: Pe parcursul sarcinii si alaptarii, este necesar sa se ceara totdeauna avizul medicului sau farmacistului inainte de a lua un medicament. Efecte la conducatori auto si utilizatori de masini: se atrage atentia, in special conducatorilor de vehicule si utilizatorilor de masini, asupra riscurilor somnolentei indusa de folosirea acestui medicament, mai ales la inceputul tratamentului. Acest fenomen este accentuat de consumul de bauturi alcoolice sau de medicamente care contin alcool. Este preferabil sa se inceapa tratamentul seara.

Reactii adverse
Reactii alergice: de tip eruptie cutanata (eritem, eczeme, purpura, urticarie), edeme Quincke (urticarie cu umflarea brusca a fetei si gatului putand sa antreneze o jena respiratorie, soc anafilactic. Posibil fenomenul de sensibilizare a pielii sub efectul soarelui. Alte efecte secundare ca: somnolenta, scaderea vigilentei, mai pronuntata la inceputul tratamentului, confuzie, halucinatie, uscaciunea gurii, tulburari de vedere, retentie de urina, constipatie, plapitatii cardiace. Mult mai rar, semne de excitatie (agitatie, nervozitate, insomnie).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter