Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Vitreum Clinica Oftalmologie

Vitreum Clinica Oftalmologie

Apariția și evoluția cataractei

Vitreum

A
A
Apariția și evoluția cataractei

Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului natural al ochiului. Acest cristalin aflat în spatele irisului, funcționează la fel ca lentila unei camere de luat vederi, focalizînd razele de lumină pe retină, care transmite la rândul său imaginile către creier. Datorită acestei afecțiuni, vederea devine neclară, culorile strălucitoare devin șterse iar vederea pe timp de noapte este îngreunată. De asemenea, cataracta poate reprezenta motivul pentru care ochelarii de vedere care înainte vă erau de folos acum par să nu mai fie utili.Singura metodă de a trata cataracta este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează cristalinul natural opacifiat înlocuindu-se cu un cristalin artificial, pentru a vă reda vederea și pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții sub numeroase aspecte.



Apariția și evoluția cataractei



Pentu a intelege cum o cataractă vă poate afecta vederea, vă ajută să cunoaşteţi câteva aspecte despre structura ochiului dumneavoastră.



operatie cataractaCe se întâmplă dacă nu tratăm cataracta?



Odată cu trecerea timpului, zonele opacifiate ale cristalinului vor deveni mai mari și mai dense, vederea dumneavoastră înrăutățindu-se. Această progresie a afecțiunii poate dura de la câteva luni la mai mulți ani. În cele din urmă, întregul cristalin se va opacifia, cauzând orbirea.



Care este momentul optim de tratare a cataractei?



Numeroase persoane consideră că această afecțiune trebuie să fie matură înainte de a o opera. Acest lucru nu mai este adevărat! În prezent, operația de cataractă este o procedură de rutină care poate fi efectuată de îndată ce vederea vă afectează calitatea vieții.



Dacă o cataractă este lăsată prea mult să avanseze poate duce la complicatii severe, spre exemplu cataracta hipermatură complicată, cu glaucom secundar facotoxic.



Simptome ale Cataractei:



·   Vedere încețoșată, neclară



·   Culorile par lipsite de intensitate sau șterse



·   Ochelarii nu mai sunt un ajutor



Cataracta poate recidiva?



După ce cataracta a fost îndepărtată, aceasta nu poate recidiva. Astfel, cristalinul pe care îl alegeți este cel cu care veți rămâne până la sfârșitul vieții. Cu toate acestea, în timp, pacienții se pot plânge că vederea lor a devenit din nou neclară. Această afecțiune este cunoscută drept cataractă secundară și se tratează rapid și ușor printr-o simplă procedură.



Chirurgia cataractei este una dintre cele mai sigure proceduri disponibile cu o rată ridicată de succes și timp rapid de recuperare.



Cele mai multe persoane sunt surpinse de cât de ușoară și relativ nedureroasă este operația de cataractă. Operația de cataracta (facoemulsificare) durează de obicei  5-10 minute sau mai puțin, cei mai mulți pacinenți își reiau activitățile



Afla mai multe despre cataracta



 


Vitreum Clinica Oftalmologie

SATU MARE

Satu Mare

Adresa: Bd. Cloșca, nr. 8, Satu Mare

Tel: 0261716459

E-mail:

Web: https://vitreum.ro/

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
9:00-13:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!