Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Dentarbre Dental Clinic

Dentarbre Dental Clinic
Dentarbre Dental Clinic este o clinica stomatologica din sector 2 Bucuresti cu o ambianta placuta si calda, unde echipa noastra de medici dentisti va ofera servicii stomatologice de calitate. Cabinetul stomatologic se afla in Zona Obor – Colentina – Doamna Ghica. Programari: +40787877799

Cât costă albirea dentară și care sunt stereotipurile legate de această procedură stomatologică

Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic sector 2

A
A
Cât costă albirea dentară și care sunt stereotipurile legate de această procedură stomatologică

Cât costă albirea dentară și care sunt stereotipurile legate de această procedură stomatologică



Dinții albi și zâmbetul strălucitor sunt, practic, o carte de vizită. Sănătatea orală bine întreținută și profilaxia dentară activă merg mână-n mână în obținerea unui rezultat vizibil în estetica dentară. O tendință populară în domeniul stomatologic (și, mai nou, destul de ieftină) este albirea dentară profesională. În acest context, au apărut multe stereotipuri și mituri legate de eficiența acestei proceduri dentare. Pentru elucidarea acestui aspect trebuie să înțelegem complet procesul de albire dentară.



Tot ce trebuie să știi despre albire dentară profesională



Un zâmbet strălucitor nu este întotdeauna unul natural. Studiile spun că 86% dintre oameni și-ar dori dinți mai albi. Astăzi, există multe produse de albire dentară în București și, evident, există multe oferte speciale. Din mulțimea de posibilități de corectare a problemelor estetice minore, albirea profesională este una dintre cele mai eficiente. Procedura de albire profesională garantează faptul că smalțul rămâne intact și că dinții nu suferă deteriorări, cu excepția unei ușoare sensibilități post-tratament – efect temporar și reversibil. Produsul de albire pe baza substanțelor active, folosite doar de profesioniști, este activat de o lampă LED, care permite deschiderea interacțiunea profundă cu smalțul și activează procesul de albire. Tratamentul se efectuează în două sau trei sesiuni de aproximativ 20 de minute și poate să continue acasă.



Albirea dentară nu este dureroasă, dar face dintele temporar mai sensibil. Nu este necesară o anestezie și nu se intervine asupra țesuturilor moi (gingiilor). Sensibilitatea dentară este o reacție normală, ce dispare în decurs de 72 de ore după tratament. Aceste 72 de ore sunt foarte importante, este necesar să se acorde o atenție deosebită igienei și este recomandată evitarea alimentelor ce conțin  coloranți. Efectul tratamentului durează cel puțin un an, dar poate varia în funcție de doi factori: tehnicile și produsele folosite de dentist și obiceiurile fiecărei persoane. Nu există contraindicații serioase pentru tratament, dar sensibilitatea poate fi resimțită până la 72 de ore după sesiune.



Cea mai frecventă întrebare a pacienților este cât costă o albire dentară? În clinica stomatologică Dentarbre te poți bucura de o ofertă minunată până pe data de 30.06.2019 – 350 lei. În cazul albirii dinților, poți obține o deschidere a culorii cu până la trei nuanțe, în funcție de rezultatul dorit, fapt care va fi stabilit împreună cu medicul stomatolog. Stratul exterior al unui dinte se numește smalț. Este translucid, permite trecerea luminii și anume el este responsabil de culoarea dinților. Smalțul poate fi pătat de: cafea, ceai, tutun precum și alți coloranți alimentari sau se poate colora în condiții de igienă orală incorectă.



Genele, de asemenea, afectează grosimea și finețea smalțului. În fiecare zi, se formează placa bacteriană pe smalț, care facilitează în timp dezvoltarea tartrului și apariția petelor nedorite. Acesta este motivul pentru care unii apelează la tehnica de albire a dinților. Unii oameni sunt mai sensibili decât alții și din acest motiv au nevoie de o abordare mai individuală. Poate fi nevoie de un detartraj și un periaj profesional înainte de populara procedură de albire dentară, uneori medicul stomatolog poate recomanda utilizarea unor produse de igienă orală pentru dinți sensibili înainte și după procedură (de exemplu, o pastă dentară specială). Sunt mai multe tehnici de albire dentară:




  • Tehnica de albire la domiciliu (în timpul nopții)



Procedeul este oferit aproximativ în 75% dintre cazuri de medicul stomatolog drept prelungire a albirii profesionale. Albirea dinților la domiciliu poate fi efectuată prin aplicarea gelului special, recomandat de specialist și procurat strict dintr-un cabinet stomatologic bun. Pentru această opțiune se utilizează gutiere din plastic construite după forma danturii, care vor susține gelul. Ele sunt confecționate chiar în cabinetul stomatologic, pentru a se potrivi fiecărui pacient în mod individual și se aplică pe dantură, cu gelul în interior, pe timpul nopții. Instrucțiunile primite de la medicul stomatolog trebuie respectate, pentru a evita suprasolicitarea și inflamarea gingiilor.




  • Tehnica de albire profesională



Albirea dentară profesională se face prin utilizarea unor substanțe speciale, care pot fi utilizate doar de un stomatolog competent, ce are la îndemână toate instrumentele necesare. Poate fi nevoie de câteva ședințe, deoarece rezultatul final depinde de preferințele pacientului, dar și de culoarea de la care se pornește. Realizarea unei albiri profesionale presupune ca suprafețele dentare expuse să fie curate, de aceea adesea în prima etapă se efectuează un detartraj, în combinație cu un periaj profesional. Este un stereotip că ele ar fi obligatorii, persoanele care au grijă în mod constant de vizitele profilactice la dentist și efectuează detartrajul la fiecare 6 luni pot recurge direct la albirea dentară. Astfel, dinții vor fi complet expuși substanțelor utilizate pentru albire, iar rezultatul va dura mai mult.



Curiozități despre procesul de albire dentară




  • Potrivit unui raport efectuat de Asociaţia Dentară Americană (ADA), acidul oxalic a fost utilizat ca agent de albire dentară încă din 1877.

  • În 1918 a fost introdusă lumina de mare intensitate pentru a grăbi procesul de albire. Astfel devine disponibil tratamentul de albire bazat pe fotoiniţiere. În acest scurt timp, mai mult de 80% din stomatologii nord-americani au utilizat una din tehnicile menţionate pentru a rezolva peste 7 milioane de cazuri de albire a dinţilor.

  • Începând cu anul 1990, produsele de albire devin mai accesibile şi pot fi procurate individual.

  • Preocuparea publicului de a avea o imagine ”hollywoodiană” şi abundenţa reclamelor au creat cerinţa unor dinţi mai albi, această imagine fiind asociată cu sănătatea orală  şi starea de confort general.

  • Procedeul de albire dentară are efect doar asupra dinţilor naturali, făcându-i mai albi. Procedeul nu are efect pe suprafețele artificiale (coroane dentare, faţete ceramice sau implanturi dentare).

  • Femeile însărcinate şi cele care alăptează ar trebui să amâne procedeul de albire a dinţilor (nu pentru că ar fi toxic, dar pentru că organismul este mai sensibil și sunt îndreptățite doar intervențiile cu adevărat necesare, unele servicii stomatologice fiind opționale).

  • Persoanele cu afecţiuni ale gingiilor, carii netratate nu sunt potrivite pentru această procedură, înainte de tratamentele corespunzătoare (albirea dentară se face în ultima etapă a unui tratament dentar complex).

  • Tratamentele încercate acasă, cu lămâie sau bicarbonat de sodiu, pot produce daune dinţilor pe termen lung, iar rezultatele nu se compară cu efectele procedurilor stomatologice efectuate cu substanțe speciale, în condiții ideale (cabinet stomatologic sau clinică dentară).



Majoritatea medicilor stomatologi au ajuns la concluzia că albirea dentară are preponderent efecte pozitive. Este posibilă apariţia unui disconfort temporar, care dispare la scurt timp după efectuarea procedurii. În concepţia noastră, albirea dentară este un pas important în promovarea unei igiene orale bune, avantajul major fiind îmbunătăţirea aspectului estetic al dinţilor, dar și schimbarea atitudinii pacienților (care devin mai atenți și se străduie să păstreze rezultatele obținute).



Sursă: https://www.dentarbre.com/blog/cat-costa-albirea-dentara-si-care-sunt-stereotipurile-legate-de-aceasta-procedura-stomatologica/


Dentarbre Dental Clinic

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Tel: 0787877799

E-mail:

Web: https://www.dentarbre.com

L
9:00-21:00
V
9:00-21:00
M
9:00-21:00
S
Inchis
M
9:00-21:00
D
Inchis
J
9:00-21:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!