Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Dentarbre Dental Clinic

Dentarbre Dental Clinic
Dentarbre Dental Clinic este o clinica stomatologica din sector 2 Bucuresti cu o ambianta placuta si calda, unde echipa noastra de medici dentisti va ofera servicii stomatologice de calitate. Cabinetul stomatologic se afla in Zona Obor – Colentina – Doamna Ghica. Programari: +40787877799

Mituri și concepții greșite despre sănătatea dentară

Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

A
A
Mituri și concepții greșite despre sănătatea dentară

Mituri și concepții greșite despre sănătatea dentară



Mituri și concepții greșite există în orice domeniu. Acestea apar din cauza informării greșite. Problema este că miturile, mai ales cele din stomatologie, circulă și se răspândesc foarte repede, mai ales în era internetului. Este atât de simplu să accesezi internetul, să cauți simptome și să-ți oferi singur un diagnostic. Există atât de multe surse, încât este greu să îți dai seama ce surse sunt de încredere și care informație este veridică. De aceea, este important să efectuezi controlul de rutină la dentist de 2 ori pe an. Medicul dentist este cea mai de încredere sursă la care poți să apelezi pentru sfaturi cu privire la sănătatea ta dentară.



Mituri despre igiena dentară



Cele mai des întâlnite mituri sunt cele cu privire la igiena dentară. De exemplu, mulți oameni cred că singura rutină de îngrijire de care au nevoie este periajul de 2 ori pe zi. Periajul curăță aproximativ 65% din suprafața dinților. Periuța dentară, oricât de perfomantă ar fi, nu reușește să pătrundă în spațiile interdentare și alte zone greu accesibile. De aceea, este foarte important să se utilizeze ața dentară, pentru a evita acumularea plăcii bacteriene, caz în care este nevoie de un periaj profesional și detartraj(proceduri cunoscute de profilaxie dentară).



Un alt mit des întâlnit este faptul că dacă aplici mai multă forță în timpul periajului, îți vei curăța dinții mai eficient. Forțarea periuței dentare duce la lezarea gingiei și a smalțului.



Faptul că apa de gură îndepărtează definitiv mirosul neplăcut este, la fel, o concepție greșită. Aceasta este o soluție bună, dar temporară. Respirația neplăcută poate fi cauzată de anumite medicamente sau boli, precum și de anumite alimente sau de igiena dentară precară.



Mituri despre afecțiunile dentare



Majoritatea problemelor dentare, cum ar fi problemele gingivale sau cariile, nu încep cu durere, dar asta tind să creadă mulți oameni. În cazul cariei, de exemplu, durerea apare atunci când caria ajunge la nerv sau în imediata lui apropiere, ceea ce înseamnă că problema s-ar putea să nu fie rezolvată printr-o simplă plombă. De cele mai multe ori, este nevoie de un tratament de canal.



Mulți oameni consideră că pierderea dinților de lapte din cauza cariilor dentare nu este neapărat o problemă, ceea ce este cât se poate de fals. Pierderea prematură a dinților copilului afectează dezvoltarea dinților care apar ulterior și poate crea artificial necesitatea unor tratamente ortodontice.



Un alt mit legat de afecțiunile dentare este faptul că parodontoza afectează doar oamenii în vârstă. Din păcate, această boală care duce la căderea dinților poate apărea la orice vârstă.



Mituri despre proceduri dentare



Există multe concepții greșite și în privința anumitor proceduri dentare, cum ar fi tratamentul cariilor. De exemplu, unii oameni consideră că un dinte plombat nu se mai poate caria. Ca şi dintele natural, un dinte plombat se poate caria, fie pe altă suprafaţă, fie pe lângă obturaţie (plombă), dacă nu este îngrijit corespunzător.



Există și mituri cu privire la implanturi dentare, cum ar fi faptul că va fi obligatoriu respins de organism sau că este greu de întreținut. Implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile cu organismul uman. Riscul respingerii este foarte mic, iar atunci când apare, cauzele sunt anumite alergii specifice sau îngrijirea necorespunzătoare. Cât despre îngrijire, implantul dentar se întreține la fel ca orice dinte, prin periaj de două ori pe zi și ață dentară.



O altă concepție greșită foarte frecventă și populară este faptul că se pune aparat dentar doar în copilărie. Aceasta provine din faptul că se recomandă tratamentul cu aparate dentare de la vârsta de 8-9 ani.



Totuși, cel mai răspândit mit rămâne a fi faptul că nu este nevoie să te adresezi la stomatolog dacă nu te dor dinții sau gingiile. Multe afecțiuni dentare nu prezintă simptome în prima fază. Controlul stomatologic de rutină este cea mai bună metodă de a preveni aceste afecțiuni. Iar la cât de populară este estetica dentară în ultimii ani, foarte des vizitele la medicul stomatolog nu au ca scop un tratament stomatologic, ci perfecționarea unui zâmbet cât mai sclipitor. Trebuie să ții cont de faptul că sănătatea dentară afectează starea generală de sănătate, de aceea este foarte important să o menții.



Sursă: https://www.dentarbre.com/blog/mituri-si-conceptii-gresite-despre-sanatatea-dentara/


Dentarbre Dental Clinic

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Tel: 0787877799

E-mail:

Web: https://www.dentarbre.com

L
9:00-21:00
V
9:00-21:00
M
9:00-21:00
S
Inchis
M
9:00-21:00
D
Inchis
J
9:00-21:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!