PD-L ameninta din nou cu motiunea daca nu va fi infiintata Comisia pentru acreditarea spitalelor

Deputatul Sorin Paveliu a reiterat marti intentia PD-L de a depune o motiune simpla, la inceputul sesiunii parlamentare, daca premierul Tariceanu refuza sa infiinteze Comisia nationala pentru acreditarea spitalelor, iar ministrul Nicolaescu nu va emite ordinul privind calitatea actelor medicale.

Deputatul PD-L a precizat ca motiunea simpla va fi focalizata pe siguranta actului medical plecand de la premisa ca premierul Tariceanu este obligat sa infiinteze Comisia de acreditare a spitalelor, iar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, trebuie sa emita un ordin privind criteriile de calitate ale actelor medicale. "Daca pana la 1 septembrie primul ministru nu va intelege sa puna in practica aceasta hotarare de Guvern absolut banala, o sa inaintam o motiune simpla si am convingerea ca va fi aprobata de toate partidele politice, mai putin PNL", a anuntat Sorin Paveliu. Deputatul a afirmat ca "gestul politic" al sefului Executivului de a nu infiinta Comisia de acreditare a spitalelor este "un atac direct la sanatatea populatiei".

Intentia PD-L de a depune o motiune simpla la Camera Deputatilor pe aceeasi tema a fost anuntata inca din luna aprilie si apoi reluata in ultima saptamana a sesiunii parlamentare trecute. "Evident nu a fost spatiu pentru a se face un asemenea demers", a mai comentat Paveliu.