Ziua Mondiala a Contraceptiei

contraceotie,Ziua Mondiala a Contraceptiei,sarcina,tineriActrita Mischa Barton impreuna cu o serie de organizatii de sanatate, sustine si promoveaza Ziua Mondiala a Contraceptiei, prima campanie internationala de informare despre metodele contraceptive ce are ca scop reducerea numarului foarte ridicat de sarcini nedorite.

Ziua Mondiala a Contraceptiei este o campanie pe termen lung ce vizeaza barbatii si femeile aflati la varsta reproductiva. Sloganul campaniei este "Traieste-ti viata inainte de a crea una noua". Cercetarile efectuate pe aceasta tema releva faptul ca tinerii au nevoie de o mai buna informare in aceast privinta, bazandu-se pe studiile recente ale caror rezultate au aratat ca o sarcina din 10 apartine unei mame care este ea insasi inca un copil. Tema camapaniei pentru 2007 este de a sublinia importanta alegerii de a deveni parinti nu de a lasa lucrurile la voia intamplarii. Scopul acestei campanii il reprezinta informarea tinerilor pentru ca acestia sa poata lua o decizie documentata in ceea ce priveste o viitoare sarcina si momentul potrivit pentru a deveni parinti.

In Europa mai mult de un sfert din tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani nu au folosit nici o metoda contraceptiva la primul contact sexual. Statisticile avorturilor inregistrate la varste cuprinse intre 15 si 19 ani, cifrele sunt ingrijoratoare, in Romania inregistrandu-se 17.902 avorturi ceea din pacate ne plaseaza in fruntea clasamentului de avorturi ce au loc anual in Europa.

Romania va sarbatori Ziua Mondiala a Contraceptiei sprijinita de Societatrea de Educatie Contraceptiva si Sexuala care, alaturi de medici specialisti, vor oferi informatii si consiliere atat despre metodele contraceptive traditionale cat si cele moderne.