Clickmed
programare rapida la medic

Zambetul este oglinda sufletului

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Daciana Velisarato
Medic specialist ortodont

Clinica: Velvet Dental

Ce este tratamentul ortodontic?

Sus

Tratamentul ortodontic este modalitatea prin care se pot corecta dizarmoniile dento-maxilare. Tehnica stomatologica in Romania s-a imbunatatit simtitor in ultimii ani si oamenii au inceput sa inteleaga necesitatea aparatului ortodontic si avantajul unui zambet frumos.

Aparatul ortodontic nu este ceva la moda, este ceva necesar. Indreptarea dintilor este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft ci ca o necesitate.
Organizatia Americana a Medicilor Ortodonti recomanda ca fiecare copil la varsta de sapte ani sa beneficieze de un consult ortodontic.

Alinierea dentara se realizeaza cu ajutorul aparatelor mobile sau fixe.

Aparatele dentare, sunt o alternativa atit pentru adulti cit si pentru copii.

Cuprins articol

  1. Ce este tratamentul ortodontic?
  2. Tratamentul adultului
  3. Durata tratamentului ortodontic
  4. Igiena dentara
  5. Costuri
  6. Citeste pe aceeasi tema

Tratamentul adultului

Sus

O idee gresita cu privire la aparatul ortodontic este aceea ca adultii nu pot beneficia de acest tratament. Venind din SUA va pot spune ca am avut fericita sansa de a lucra intr-un cabinet de ortodontie de mare renume. 60% dintre pacientii nostrii erau adulti.

Tratamentul ortodontic nu este limitat de varsta pacientului. Orice adult poate experimenta o noua satisfactie avind un zambet perfect.

De ce ar recurge la un aparat fix un adult? Raspunsul este deosebit de amplu: in primul rand din ratiuni estetice, apoi din motive functionale, probleme de masticatie, digestie.

Aparatele fixe sunt niste placute metalice, numite bracketuri care se fixeaza pe fiecare dinte. Aceste bracketuri sunt activate de o sarma care va ajuta la mutarea dintilor.

In functie de dorinta dumneavoastra puteti alege diferite tipuri de bracketuri:
- bracketuri de dimensiune foarte mica-mini bracketuri
- bracketuri cosmetice-incolore
- bracketuri de aur (pentru pacientii care au toti dinti erupti pe arcada).

Un tratament revolutionar este cel care foloseste bracketuri ceramice clare. Acestea au putut fi “vazute” (sunt practic invizibile) la celebrul Tom Cruise in timpul Academy Awards Ceremony in Los Angeles, in 2002.

Un tratament de ultima ora aparut nu de foarte mult timp in Statele Unite este tratamentul ortodontic fara bracketuri, fara “metal si sarme”. Acesta este realizat prin noua metoda “Invisalign”. Acesta este un tratament de indreptare a dintilor care se realizeaza cu ajutorul unor “gutiere transaparente“ speciale (numite aligners).Acestea sunt foarte confortabile, se poate scoate pentru a manca sau a asigura o igiena dentara corespunzatoare.

Foarte curand pacientii romani vor putea beneficia de un astfel de tratament. Costurile acestui tratament sunt ridicate, dar rezultatele sunt spectaculoase.
Indiferent de tehnica folosita un lucru este cert: aparatul ortodontic fix are ca rezultat final un zambet fantastic, de invidiat. Oare nu fiecare dintre noi merita sansa de a avea un nou zambet?

Durata tratamentului ortodontic

Sus

In timpul examenului ortodontic initial se poate afla un timp estimativ al tratamentului ortodontic. Tratamentul poate varia foarte mult de la persoana la persoana. Dintii fiecarei persoane se misca in mod particular.

Durata unui tratament cu bracketuri poate ajunge pana la 2 ani, dar in cele mai multe cazuri se rezolva in 12 luni. Trebuie sa existe o colaborare foarte stransa intre medic si pacient, vizitele lunare fiind de o extraordinara importanta.

Igiena dentara

Sus

Aceasta este deosebit de importanta in timpul tratamentului ortodontic. In cazul tratamentelor ortodontice cu aparate fixe, o igiena necorespunzatoare poate duce la deteriorarea dintilor, aparitia cariilor precum si aparitia gingivitei.

Medicul ortodont va va explica cum trebuie asigurata o igiena dentara perfecta pe durata tratamentului ortodontic

Costuri

Sus

Pretul unui astfel de tratament variaza in functie de situatia fiecarui pacient. Tratamentele cu aparate ortodontice fixe pot costa intre 20 de milioane si 60 de milioane.

Zambetul nostru este foarte important. Aceasta este o realitate. Sute de mii de oameni au deja un zambet perfect. Poate este timpul sa devii unul dintre ei.
Pentru a va calauzii drumul sigur spre un zambet frumos si sanatos nu ezitati sa va contactati medicul ortodont.


Medici specialisti Stomatologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter