Clickmed
programare rapida la medic

Simptomele si tratamentul celor mai dureroase afectiuni

Actualizat la data de: 31 Mai 2016
Simptomele si tratamentul celor mai dureroase afectiuni

Durerea este o manifestare frecventa pentru multe afectiuni.

Unele dintre cele mai puternice dureri le experimenteaza persoanele care sufera de piatra la rinichi, spun medicii. Iata ce boli se numara printre cele care le dau pacientilor dureri puternice si ce este de facut:

Colica renala

Durerea cauzata de o colica renala persoanelor care sufera de pietrele la rinichi (care variaza ca marime de la cea a unui bob de sare pana la a unei perle) se instaleaza rapid, fiind una dintre cele mai puternice.

Apare mai intai in spate, sub coaste si cuprinde si abdomenul, unde se simte cel mai mare disconfort. Medicii prescriu calmante si ii sfatuiesc pe pacienti sa bea multa apa. Dupa ce criza dureroasa trece, pacientul va face teste pentru a vedea marimea pietrei, pentru ca apoi sa stabileasca o metoda de tratament, pentru eliminarea acesteia.

Durerile de spate

O alta durere care este greu de suportat de catre pacienti este cea de spate. Aproape fiecare om experiemnteaza un astfel de tip de durere, cel putin o data in viata. Pentru calmare, este nevoie de administrarea de calmante, cat si de medicamente antiinflamatoare.

Si unguentele pot fi de ajutor. Totodata, se impune un consult medical, pentru stabilirea cauzei exacte a durerii. In functie de boala, medicul va recomanda un tratament, cat si gimnastica medcicala, care este de foarte mare ajutor.

Durerile cauzate de fracturi

Fracturile si luxatiile se numara in topul afectiunilor care provoaca unele dintre durerile greu de spuortat. Durerea creste in intensitate pe masura ce se scurge mai mult timp din momentul in care o persoana a suferit o luxatie sau o fractura.

Incercarea de a face orice miscare va intensifica si mai tare durerea, de aceea pacientul nu trebuie sa se miste. Pentru calmarea durerilor, medicii recomanda antiinflamatoare nesteroidiene.

Cistita interstitiala

O alta afectiune care determina dureri severe este cistita interstitiala. Durerea apare in partea de jos a abdomenului, fiind insotita de senztia de urinare. Pacientul mai poate sa simta presiune in vezica urinara. De asemenea, mai pot aparea dureri in timpul actului sexual.

Boala afecteaza in cea mai mare parte femeile, mai ales pe cele aflate in jurul varstei de 40 de ani. Pentru calmarea durerilor sunt recomandate antiinflamatoarele. Tratamentul bolii depinde insa de fiecare persoana in parte, fiind stabilit de catre medic.

Nevralgia de trigermen

O alta durere puternica este cauzata de imbolnavirea nervului trigemen, care traverseaza craniul, de la creier pana in fata urechii.

Ramurile acestui nerv sunt responsabile de functionarea muschilor folositi pentru masticatie, cat si pentru productia de lacrimi si saliva. Bolnavii descriu aceasta durere ca pe una care le cuprinde brusc fata, dand senzatia ca ii arde foarte puternic.

Unele persoane simt durerea intr-un singur punct, in zona maxilarului, a nasului sau a ochilor, in timp ce la altii poate, de exemplu, sa cuprinda jumatate din fata. Pentru calmare, sunt administrate analgezice, insa persoana in cauza trebuie sa se prezinte la medic, pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Alte dureri puternice le mai pot simti cei care sufera de o infectie dentara, cat si pacientii care sufera de anumite tipuri de cancer, precum cel osos sau tumorile pe creier.


Medici specialisti Medicina interna

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate