Clickmed
programare rapida la medic

13 produse de care nu aveti nevoie

Actualizat la data de: 03 Mai 2012

Generalitati

Sus
13 produse de care nu aveti nevoie

Unele lucruri par sa fie prea frumoase pentru a fi adevarate, cum ar fi promisiunea ca puteti sa pierdeti in greutate fara sa va straduiti prea mult sau sa va dezvoltati masa musculara fara sa ridicati un deget.

Multe dintre produsele si obiceiurile care va sunt recomandate ca fiind sanatoase, nu sunt intotdeauna ceea ce par. Multe dintre acestea nu sunt sustinute de studii stiintifice si nu fac altceva decat sa va lase cu portofelul gol.

Suplimente antioxidante

Sus

In general, achizitionarea suplimentelor cu antioxidanti, inclusiv vitamina C si E, minerale cum ar fi seleniu dar si suplimentele cu ulei de peste si betacaroten, este o risipa de bani. Antioxidantii pot fi usor procurati dintr-o dieta sanatoasa.

Apa sau bauturile vitaminizate

Sus

Puteti crede ca aceste bauturi sunt mai importante decat altele pentru ca au in compozitie vitamine, dar acestea au cu doar cateva grame mai putin zahar decat o cutie de cola.

Tampoane cu geluri si substante pentru echilibrarea Ph-ului vaginal

Sus

Ph-ul vaginului creste in timpul menstruatiei dar nu exista studii care sa dovedeasca faptul ca acest lucru determina vreo problema.

Producatorii tampoanelor cu geluri si substante pentru echilibrarea aciditatii vaginale spun ca acestea ajuta la restabilirea nivelului ph-ului, astfel ca si pretul acestor tipuri de tampoane este mai mare.

Pantofi de alergat barefoot

Sus

Acesti pantofi au tot fost la moda in ultima vreme. Cei care practicau joggingul au preferat in mod special acest tip de incaltari dar multi au optat pentru produse cum ar fi FiveFingers Vibram, in esenta o manusa pentru picior.

Mersul cu incaltamintea barefoot se pare ca ajuta la corectarea alergarii naturale si poate contribui la scaderea frecventei leziunilor. Totusi, nu s-au putut confirma stiintific aceste afirmatii.

Curatarea colonului

Sus

Acest aspect este promovat intens si chiar puteti afla din diverse surse cum numeroase celebritati pierd in greutate si se bucura de beneficiile detoxofierii cu ajutorul curatarii colonului cu apa, printr-o procedura asemanatoare cu clisma.

Totusi, deseurile si toxinele nu se acumuleaza de-a lungul timpului si colonul are capacitatea de a se curata singur, pe cont propriu. Exista putine dovezi privind avantajele pentru sanatate ale curatarii colonului si se pare ca aceasta operatiune poate avea si unele efecte secundare neplacute, cum ar fi dureri de burta si chiar diaree. In plus, costurile sunt pe masura.

Imbracaminte hidratanta

Sus

Skineez este o linie de imbracaminte care include ingrediente anticelulitice si hidratante (cum ar fi untul de shea si cofeina) in tesaturile hainelor. Este prea frumos sa fie adevarat.

Caldura corpului ar stimula imbracamintea sa elibereze lent ingredientele incorporate in fibrele acesteia. Totusi, acestea sunt atat de scumpe, incat este mai simplu sa se achizitioneze separat produsele de ingrijire.

Imbracamintea cu gheata care ajuta la arderea grasimilor

Sus

Acesti asa numiti pantaloni care ard grasimile, mentin gheata lipita strans de solduri, abdomen si fese. Utilizarea lor 30 de minute pe zi timp de 5 saptamani poate reduce grasimea si conduce la arderea rapida a caloriilor.

Compania producatoare a investit in studii legate de efectele temperaturilor scazute asupra grasimilor, dar aceste cercetari nu au avut prea multe puncte comune cu zonele pentru care au fost conceputi pantalonii speciali.

Creme antirid

Sus

La primul semn de aparitie al ridurilor fine sau a petelor asociate cu inaintarea in varsta, multe femei incep rapid sa foloseasca din belsug creme anti-imbatranire, unguente si seruri care promit sa opreasca ceasul biologic.

Totusi, realitatea este ca in cazul majoritatii acestor produse exista prea putine dovezi pozitive privind rezultatele lor, efectele fiind deseori minore. In plus, cu cat rezultatele promise sunt mai consistente, cu atat creste si pretul. Nu va asteptati la miracole.

Costume termice

Sus

Atunci cand boxerii trebuie sa mai slabeasca cateva kilograme pentru cantarul oficial, vor face cateva antrenamente rapide si vor transpira pentru a elimina apa. Aceasta greutate eliminata rapid va reveni dupa ce acestia se vor rehidrata.

In mod similar, cand o persoana nu va face nici o modificare a dietei zilnice dar va folosi costume termice, nu va slabi decat temporar. Echipamentele din vinil nu ajuta la topirea grasimii si chiar ar putea determina aparitia starii de oboseala ca urmare a efortului pe care il depune corpul pentru a-si relga temperatura.

Mai rau, deshidratarea excesiva poate duce la insuficienta renala, accident vascular cerebral si atac de cord. Doar alergarea si un program complet de exercitii fizice ajuta la diminuarea reala a numarului de kilograme in plus.

Pantofii cu ajutorul carora puteti slabi

Sus

Unele branduri de incaltari pretind ca doar purtarea papucilor sau adidasilor respectivi vor imbunatati starea dvs. de sanatate.

Se presupune ca mersul pe jos, indiferent de tipul de pantofi, va fi de ajutor atat pentru tonifierea abdomenului cat si a picioarelor. Totusi, simpla purtare a acestor pantofi nu va avea rezultate miraculoase, dar v-ar putea motiva si ar putea deveni un mod distractiv si confortabil de a adauga un mic impuls la rutina de zi cu zi.

Abdomene rapide cu ajutorul impulsurilor electrice

Sus

Unele tipuri de aparate cu impulsuri electrice pretind ca pot contribui la dezvoltarea si tonifierea masei musculare dar si la diminuarea cantitatii de grasime din corp, doar prin stimularea electica a muschilor, prin purtarea unei curele de masaj in jurul mijlocului.

Oricat de mult v-ar placea aceasta idee, studiile nu prea au reusit sa demonstreze ca prin stimularea electrica a musculaturii se ating efectele dorite. Chiar daca prin acest timp de exercitiu se ard cateva calorii, nu se va topi grasimea de pe o anumita zona.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate