Clickmed
programare rapida la medic

60 de secunde pentru o viata mai sanatoasa

Actualizat la data de: 09 Aprilie 2012

Generalitati

Sus
60 de secunde pentru o viata mai sanatoasa

Faceti zilnic mici schimbari.

Va veti convinge ca doar 60 de secunde ar putea fi un inceput bun pentru a fi cu un pas mai aproape de o viata mai sanatoasa.

Iata 5 trucuri simple pe care le puteti aplica zi de zi.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Imbunatatiti rutina
  3. Condimentati-va regimul alimentar
  4. Efectuati un control rapid
  5. Fericiti in fiecare zi
  6. Faceti o mini plimbare in fiecare ora
  7. Consumati un ou pe zi
  8. Folositi ata dentara
  9. Automasaj si respiratie
  10. Citeste pe aceeasi tema

Imbunatatiti rutina

Sus

Ajustati-va scaunul de birou. Postura gresita pe scaunul de birou poate cauza probleme la gat, spate, solduri si picioare. Scaunul ar trebui sa fie suficient de mare, astfel incat, atunci cand spatele este drept si picioarele sunt pe sol, genunchii vor fi indoiti la 90 de grade.

Dezinfectati buretele de bucatarie in cuptorul cu microunde. In buretele dvs. se pot ascunde salmonella si alte bacterii, care ar putea cauza toxiinfectii alimentare care va pot imblonavi. Amintiti-va deci sa-l dezinfectati prin introducerea la cuptorul cu microunde la putere maxima, aproximativ 30 de secunde, pentru a elimina cat mai multi germeni.

Condimentati-va regimul alimentar

Sus

Adaugati in alimentatia dvs. seminte macinate. Suplimentele alimentare sunt bogatein fibre si sunt o sursa buna de acizi grasi omega-3, care va pot ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima si unele tipuri de cancer. Presarati semintele pe cereale, in sosul pentru paste sau sub forma de crusta pe carnea de pui sau peste la cuptor.

Asezonati mancarea cu ierburi, nu doar cu sare. Plantele aromate si mirodeniile sunt benefice sanatatii, gratie compusilor ce lupta impotriva bolilor. Rozmarinul si cimbrul pot ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, iar oregano si salvia sunt bogate in antioxidanti.

Efectuati un control rapid

Sus

Cantariti geanta. In cazul in care geanta dvs. cantareste mai mult de 5 la suta din greutatea corpului, reduceti din greutatea ei. O geanta grea poate duce la probleme de postura, dureri de spate si afectiuni la nivelul umerilor.

Verificati pantofii de antrenament. Pentu a evita durerile de calcai sau alte probleme la picioare, inlocuiti pantofii pe care ii purtati in timp ce faceti exercitii fizice daca sunt invechiti. Asezati pantofii de sport pe o masa si priviti-i din spate, daca sunt inclinati intr-o parte acestia sunt uzati si ar trebui inlocuiti.

Fericiti in fiecare zi

Sus

Dialogati cu un strain. Intrati in vorba cu cineva in timp ce asteptati in rand la magazin. Daca sunteti hotarati si aventurosi puteti sa va simtiti mai fericiti, spun unele studii in domeniu.

Faceti o mini plimbare in fiecare ora

Sus

Sunteti unul dintre cei care sunt blocati intr-un scaun de birou in fata calculatorului toata ziua? Faceti miscare timp de minim 60 de secunde la fiecare ora. Efectuati un tur in jurul biroului, beti niste apa, faceti mici intinderi si corpul dvs. va reveni la viata.

Consumati un ou pe zi

Sus

Oul este ca o pilula plina de vitamine, deoarece contine cele mai multe vitamine ncesare zilnic, precum vitamina A, E, D si B. Aproape toate, in afara de vitamina C. In plus, oul este plin de proteine, carbohidrati si grasimi.

Folositi ata dentara

Sus

Mai multe studii arata importanta utilizarii atei dentare. Alimentele care se blocheaza intre dinti pot forma bacterii care se duc in sange si pot declansa boli inutile. Folosirea atei dentare reduce riscul aparitiei de gingivite si boli parodontale.

Automasaj si respiratie

Sus

Atunci cand sunteti stresati, se creeaza un dezechilibru in organism. Ajutati-va singuri si incercati sa va relaxati printr-un masaj la tample. Masati usor cu varful degetelor chiar sub sprancene, din mijloc pana pe margine si masati de asemenea, lobul urechii.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate