Pozitii in timpul travaliului

Pozitii in timpul travaliului

Stinge lumina!
Pozitii in timpul travaliului
Ilustratie 1 din 11

Pozitii in timpul travaliului

Nu exista o pozitie perfecta. Dar schimbarile frecvente ale pozitiei in timpul travaliului pot sa va ajute sa va relaxati si sa va controlati durerea. Incercati pozitii variate pana cand simtiti ca una dintre ele va ajuta sa va simtiti confortabil. Fiti creativa! Aceste idei va pot ajuta.

Miscarile stanga-dreapta
Ilustratie 2 din 11

Miscarile stanga-dreapta

In timpul travaliului, miscarile stanga-dreapta pot ajuta. Miscati-va astfel, incet, in timp ce stati pe un scaun sau in pat. Daca stati pe scaun, puteti sa-i cereti persoanei care va asista sa sta in fata dvs., pe podea si sa va stranga de genunchi. Presiunea asupra genunchilor poate elibera presiunea creata asupra spatelui.

Miscarile
Ilustratie 3 din 11

Miscarile

Statul in picioare sau mersul pot ajuta la relaxare. Tineti-va de partener pentru suport in timpul contractiilor. Tineti mainile in jurul gatului partenerului si mergeti leganat, ca si cand ati dansa.

Aplecarile inainte
Ilustratie 4 din 11

Aplecarile inainte

Daca va doare foarte tare spatele in timpul travaliului, aplecarile inainte pot fi de folos. Stati pe un scaun in pozitie inversa- cu fata catre spatar si aplecati-va peste spatar. Aceasta este o pozitie eficienta in cazul durerilor de spate.

Fandarile
Ilustratie 5 din 11

Fandarile

Fandarile pot fi de folos in timpul travaliului. Ridicati un picior pe un scaun. Aplecati-va usor inainte peste piciorul ridicat, pana la urmatoarea contractie. Daca scaunul este prea inalt si va provoaca un oarecare disconfort, folositi un taburet. Pentru a face fandari nu aveti nevoie de accesorii ci puteti pur si simplu sa tineti un picior in fata si sa va aplecati usor peste el.

Sezand pe scaun cu un picior ridicat
Ilustratie 6 din 11

Sezand pe scaun cu un picior ridicat

O pozitie asimetrica poate oferi varietate. Incercati sa stati pe scaun si sa tineti un picior pe un taburet pozitionat la o distanta potrivita pentru dvs. Puteti sa va aplecati peste piciorul ridicat la fiecare contractie. Daca ramaneti pentru mult timp in aceasta pozitie, un suport sub genunchi poate fi de folos.

Ingenunchierea
Ilustratie 7 din 11

Ingenunchierea

Uneori ingenunchierea poate poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate. Utilizati o minge pentru nastere sau o perna. In spital, ridicati capul patului si stati in genunchi sprijinindu-va de margine.

Ghemuirea
Ilustratie 8 din 11

Ghemuirea

Ghemuirea ajuta la marirea pelvisului, oferindu-i copilului mai mult spatiu pentru a se roti si pentru a ajunge in pozitia corecta pentru nastere. Ghemuirea poate ajuta si la momentul nasterii in care trebuie sa impingeti. Utilizati un scaun cu spatar si in pozitie ghemuita, tineti-va de spatarul scaunului. Va puteti tine si de un perete sau de picioarele unei persoane care va ajuta la nastere in timp ce aceasta persoana sta pe scaun.

Semisezut
Ilustratie 9 din 11

Semisezut

Stati in pat, sprijinita de perne sau spuneti-i partenerului sa stea in spatele dvs. si tineti genunchii ridicati. In timpul fiecarei contractii aplecati-va inainte, peste genunchi.

In maini si genunchi
Ilustratie 10 din 11

In maini si genunchi

Nu va simtiti jenata sa stati in maini si genunchi in timpul travaliului. Veti elimina presiunea creata asupra coloanei vertebrale care poate ajuta la ameliorarea durerilor si poate ajuta la pozitionarea copilului pentru nastere. O pozitie stand in maini si genunchi poate creste cantitatea de oxigen primita de copil.

Stand pe o parte
Ilustratie 11 din 11

Stand pe o parte

Daca simtiti nevoia sa va odihniti, puteti sta pe o parte. Plasati perne intre genunchi si sub cap pentru a va relaxa. Aceasta pozitie imbunatateste circulatia sangelui. Stand pe o parte, puteti scapa de durerile de spate intrucat greutatea copilului se muta pe pat. Retineti ca nu exista o pozitie perfecta in timpul travaliului. Discutati preferintele dvs. cu persoana care va ajuta in timpul travaliului si fiti flexibila. Experimentati si gasiti pozitiile cele mai potrivite pentru dvs.

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum