Simptome Hemoroizi

1. Hemoroizii externi. Durerea rectala apare in special in cazul hemoroizilor externi. Prin acumularea de sange sub piele se poate forma un nodul dur, dureros. Acesta se numeste hemoroid trombozat. Pe hartia igienica se vor observa urme de sange dupa incordarea din timpul eliminarii unui scaun.

2. Hemoroizii interni. Cel mai frecent simptom al hemoroizilor interni este sangerarea rectala. Puteti despista pete de culaore rosie in toaleta sau pe hartia igienica dupa eliminarea unui scaun normal. Sangele poate fi vizibil si la suprafata fecalelor.

Alte simptome ale hemoroizilor interni poti include:

- Mancarime locala - In cazul hemoroizilor interni au loc scurgeri de mucus care poate irita pielea anala si poate cauza mancarimi.

- Iritatia pielii - Hemoroizii din anus care se umfla, pot secreta mucus, fapt ce provoaca o iritatie usoara.

- Disconfort - Puteti simti nevoia stringenta de a elimina din nou scaunul dupa o miscare intestinala. Sentimentul de disconfort este cauzat de bombarea hemoroizilor in partea finala a intestinului gros (canalul anal). In general, cu cat hemoroizii sunt mai mari cu atat disconfortul este mai mare.

- Durere - Cei mai multi dintre hemoroizi nu sunt durerosi, dar hemoroizii mari care ies din anus pot fi durerosi in cazul in care se umfla si sunt presati de muschii ce controleaza anusul. Durerea severa poate fi un semn ca este obturata alimentarea cu sange a hemoroizilor. In acest caz se recomanda tratament de urgenta.

- Sangerarea rectala si durerea dupa miscarile recente de tranzit intestinal pot fi inclusiv simptome de cancer anal, de colon si rectal. Persoanele care au aceste simptome, mai ales cele cu varsta de peste 50 de ani sau care au un istoric familial de cancer de colon trebuie sa semnaleze medicului aceste probleme.

Alte afectiuni cu simptome similare cu hemoroizii includ fisurile anale, fistulele anale, polipii de colon, prolapsul rectal si bolile inflamatorii intestinale.

Cauzele bolilor hemoroidale

Principala cauza a oricarei forme de boala hemoroidala este presiunea indelungata asupra zonei anale. Exista multe conditii in urma carora rezulta acest inconvenient. Incordarea in timpul scaunului poate duce la inflamarea hemoroizilor. Printre cauzele majore ale agravarii hemoroizilor sunt:

 • activitatea fizica prelungita sau intensa
 • ridicarea de greutati sau haltere
 • sarcina si travaliul
 • constipatia sau diareea frecvente
 • dieta scazuta in fibre
 • obiceiuri intestinale incorecte
 • perioade prelungite de stat pe scaun
 • obezitatea
 • mostenirea genetica
 • inaintarea in varsta.

Preventia ar trebui sa presupuna echilibrul dintre activitatea fizica si practicarea de obiceiuri sanatoase legate de alimentatie si tranzit intestinal. Se vor face pauze frecvente intre sedinte scurte de exercitii, se vor consuma alimente bogate in fibre sau se vor lua suplimente cu fibre si se va evita amanarea eliminarii scaunului. Chiar daca au aparut simptomele bolilor hemoroidale, exista optiuni disponibile pentru tratarea rapida si usoara a acestora.

Alimentatie
Stil de viata
Fructe si sucuri care combat hemoroizii Fructe si sucuri care combat hemoroizii De cele mai multe ori, oamenii consuma mai ales alimente prelucrate si procesate. Care sunt, totusi, cele mai bune alimente pentru a preveni hemoroizii? [citeste mai mult]
Remedii ayurvedice pentru hemoroizi Remedii ayurvedice pentru hemoroizi Ayurveda este unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din lume - cu o vechime de aproximativ 5000 de ani. Cum te pot ajuta remediile ayurvedice in tratarea hemoroizilor? [citeste mai mult]
Recomandari alimentare pentru hemoroizi Recomandari alimentare pentru hemoroizi Dieta pentru hemoroizi este o alternativa lipsita de durere si accesibila cand vine vorba de diminuarea simptomelor hemoroizilor sau chiar eliminarea acestora. [citeste mai mult]

Discutii despre Hemoroizi

 • Ruptura anala

  Buna ziua .in urma unui accident am cazut intr-un obiect metalic si m-am ales cu o ruptura pe langa orificiul anal. (dupa...

 • Poate fi grav?

  Am scaune dese ,diareice cu sange...si eventuale mucoase sau nu stiu exact ce sunt,dar arata ca si o bucatica mica de vreo...

 • Pierd sange la scaun

  Imi curge sange la treaba mare si ma doare f tare burta mai sus un pic de buric .de c oare?

 • Sange in fecale

  Buna ziua vin si eu cu o scurta intrebare de 2 zile la de fiecare data cand fac treaba mare fac cu niste sange.care ar...

Toate discutiile »

Clinici specializate in Hemoroizi

Aboneaza-te la newsletter-ul despre Hemoroizi
Email: