Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
Narcisistul grandios
Asa cum spune Alena Scigliano, psihoterapeut, autor, vorbitor si expert clinic in abuzul narcisic, „Narcisistii grandiosi sunt de obicei acei narcisisti care sunt extravertiti, mai mareti decat viata, carismatici si care ii atrag pe altii pe orbita lor. Ei sunt cei cu...citeste mai mult
-
Vestibulita nazala
Vestibulita nazala este o infectie a vestibulului nazal, acea portiune anterioara a nasului ce se deschide prin narine. Apare frecvent asociata unor alte infectii precum foliculita nazala. Vestibulul nazal este portiunea vizibila din interiorul nasului, ce contine...citeste mai mult
-
Tratamentul oncologic in cancerul de...
Cancerul de prostata este una dintre cele mai frecvente afectiuni la nivel european. Acesta afecteaza in principal barbatii cu varsta cuprinsa intre 45 si 60 de ani. Este si una din cele mai frecvente cauze de mortalitate legate de cancer datorita numarului mare de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter