Acid oxalic

Acid extrem de toxic (substanta solida de culoare alba).

Citeste si

Arhiva
  • Analize biochimice - analiza enzimelor sanguine (fosfataza alcalina, fosfataza acida, aldolaza, transaminazele, colinesteraza, amilaza, LDH, creatin kinaza) Analize biochimice - analiza...

    Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple pe care organismul sa le...citeste mai mult

  • 6 semne si simptome ale pietrelor la rinichi 6 semne si simptome ale pietrelor la...

    Generalitati Pietrele la rinichi, denumite medical litiaza renala, sunt depozite mici si dure care se formeaza in interiorul rinichilor, fiind constituite din minerale si saruri acide. Dimensiunile calculilor renali pot varia de la cativa milimetri in diametru pana la...citeste mai mult

  • Fructe si legume care ard grasimile Fructe si legume care ard grasimile

    Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca...citeste mai mult

  • Magneziul si importanta lui in dieta Magneziul si importanta lui in dieta

    Generalitati Magneziul este un macroelement mineral esential organismului prin functiile indeplinite si prin procentul relativ ridicat pe care il reprezinta in structurile corpului. Organismul adult contine, in medie, 20-30 de grame de magneziu, peste 50% din acesta...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK