Vaccinuri si vaccinari

Adreseaza o intrebare comunitatii Vaccinuri si vaccinari

ce vaccin se face la 4 ani?

Postat de azucena cu 5 ani in urma

Potrivit noii scheme de vaccinare,copiii care n-au fost vaccinati la varsta de 2 ani,sunt imunizati la 4 ani.Ce vaccin trebuie sa faca?Dintre Tetraxim si Pentaxim care este mai bun?

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Schema Ministerului Sănătăţii nu prevede vaccinări la vârsta de 4 ani .
  La vârsta de 3 ani si jumătate,respectiv la 30 - 35 luni se prevede :
  DTP ( rapel II ) Antidifteric , antitetanic , antipertusis
  La întrbarea d-vs, care vaccin este mai bun Tetraxim sau Pentaxim ?
  Vă pot spune că ambele sunt făcute de acelasi laborator Pasteur ,cu o menţiune că Pentaximul are ceva în plus , o tulpină de Haemofilus influienze , care dă protecţie suplimentară contra meningitei .
  In rest hotărâţi împreună cu medicul de familie .
  Cu sănătate Dr. Emil otesteanu

  Raspunde
 • azucena (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Va multumesc frumos.Totusi,in conditiile in care copiii nu au fost vaccinati la varsta de 3 ani,3 ani si jumatate pentru ca nu am fost anuntati,cand se pot vaccina?

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Medicul de familie sau medicul pediatru , care trebuie să aibă evidenţa vaccinărilor chiar de la nasterea copilului d-voastră în fisa copilului , (inclusiv perioada în care nu s-au făcut ) vă pot programa în intervalul de pauză 4 - 7 ani vaccinările neefectuate .
  Chiar dacă a ţi neglijat , problema trebuie rezolvată , în interesul copilului care trebuie să fie pregătit pentru viaţă.( mai ales acum si în viitor cu posibilităţile de a călători pe oricare continent ).
  Cu sănătate dr. Emil Otesteanu

  Raspunde
 • ionita veronica (cu 5 ani in urma)
  • 0

  am aceeasi problema.noi am facut toate vaccinurile cumparate.am nascut prematur si asa mi sa recomandat din maternitate.am intrebat medicul pediatru cand urmeaza sa fie vaccinat ,copilul avind acum 3 ani si 5 luni.,si mi sa raspuns ca la 4 ani .care este schema pana la urma ca numai inteleg nimik.

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • + 2

  Bună ziua ,pentru amândouă mamele ,
  Fişa de urmărire a cresterii si desvoltării fiecărui copil se afllă la medicul pediatru sau medicul de familie.In aceasta sunt înregistrate si vaccinările efectuate conf schemei Ministerului Sănătăţii elaborată după directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii(OMS ).
  Această schemă mai poate uneori suferi modificări în funcţie de evoluţia morbidităţii generale . Deci medicul pediatru ştie ; Tot domnia sa ştie să reprogrameze pe cei amânaţi din diverse motive .personale sau de boală
  Cu sănătate Dr. Emil Otesteanu.
  Chiar atunci când faceti vaccinări în altă parte,aduceti adeverinţa la unitatea sanitară de care aparţineţi ,pentru a fi consemnată în fisa copilului.
  Vaccinările ,conf.directivelor OMS sunt obligatorii pentru toate ţările, fiecare făcând eforturi pentru a le asigura gratuit. Germania ,Franţa, Belgia .,Austria etc asigură grtuitate în totalitate .
  Oriunde va merge copilul ( la crese , grădiniţă ,şcoală, facultate sau călătorii pe alte continente ) va avea nevoie de dovada acestor vaccinări ,poate şi de altele în plus.
  Toate aceste motive mă determină să îndrum toate mamele să urmeze această cale.

  Raspunde
 • Ionescu (cu 5 ani in urma)
  • - 2

  Un scurt comentariu cu privire la "obligativitate":
  Vaccinarile NU sunt deloc obligatorii, ceea ce spune OMS sunt NUMAI recomandari.
  Vaccinarea poate fi refuzata de oricine in baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului. Deci nu exista o baza legala conform careia cineva sa fie vaccinat impotriva dorintei sale si nici ca sa i refuze cuiva scolarizarea copilului pe acest motiv (des se santajeaza mamele cu acest motiv dar exista persoane nevaccinate care nu au intampina nici un fel de probleme de genul acesta. Majoritatea copiilor medicilor homeopati spre exemplu nu sunt vaccinati sau cel putin nu cu toate...)
  Nu o sa gasiti in intreaga lume un medic homepat intelept care sa-si vaccineze copii (oare de ce ??)
  In Germania foarte multi oameni fara studii medicale sunt informati despre inutilitatea si periculozitatea vaccinarilor si nu isi vaccineaza deloc copii. O lege care sa oblige pe cineva la vaccinat exista in Germania tot atat de putin ca in Romania iar OMS nu are nici o putere legislativa.

  Introduceti in google "nu vaccinurilor" pt. a afla si partea cealalta a medaliei.

  Raspunde
 • Iuli (cu 5 ani in urma)
  • + 2

  Ionescu, daca nu-ti vaccinezi copilul si iti face tetanos, nu te vad bine, pe bune.

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • + 2

  Bună seara , celor ce solicită date legate de vaccinări ,
  1 Intraţi pe GOOGLE si Scrieţi : PROGRAMUL VACCINĂRILOR ÎN ROMÂNIA OBLI
  Tastaţi pe cutare si va apare .VACCINĂRI OBLIGATORII CUPRINSE ÎN PNI (PLANUL NATIONAL DE IMUNIZĂRI )
  Părinţii sunt cei ce hotărăsc pentru copii lor !
  Nici un act medical (inclusiv intervenţii chirurgicale ) nu se poate face fără consimţământul persoanei sau aparţinătorilor,în anumite cazuri chiar scrise,ca responsabilitate la nevoie.
  Nu există restricţii pentru a fi primiţi în colectivităţi sau instituţii a celor nevaccinaţi
  Unele state de pe glob solicită dovadă de vacinare pentru cei ce solicită intrarea în tările lor.
  OMS ( Organizaţia Mondială de Sănătate ) ajută Statele globului prin instrucţiuni si directive în probleme de îmbunătăţire a indicatorilor de sănătate a populaţiei si eradicarea epidemiilor şi bolilor cu extindere în masă.
  Noi, doctorii medici si personalul medico-sanitar alături de cei ce iubesc starea de sănătate suntem în slujba Ministerului nostru şi a OMS:
  Să ne ajutăm reciproc în realizarea acestui nobil scop. Dr Emil Otesteanu

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  PS. Citiţi vă rog în loc de OBLI..- obligatorii ( pe rândul 2 )
  cutare--- căutare ( pe rândul 3 )
  Otesteanu cu mulţumiri .

  Raspunde
 • denisa72 (cu 5 ani in urma)
  • 0

  cu tot respectul dar ce schema a MINISTERULUI SANATATII O STITI?
  EU O CUNOSC PE ACEASTA
  -Noua schema de vaccinare pentru copii

  Ministerul Sanatatii a introdus o noua schema de vaccinare in acest an inlocuind o schema care s-a aplicat timp de 10 ani.

  Conform acestei scheme se introduce vaccinarea fetitelor de 10 ani contra cancerului de col uterin (vaccinare pentru HPV, virusul papiloma uman) si se inlocuieste vaccinarea orala anti poliomielita cu vaccin injectabil inclus intr-un vaccin polivalent. Vaccinul DTPa se va face la varsta de 4 ani, apoi dT la 14 ani, urmand rapeluri la intervale de 10 ani.

  Vaccinuri obligatorii pentru copii:
  A) In maternitate: in prima zi de viata HB-VAX DNA (pentru hepatita B), din a patra zi pana la a saptea BCG (bacil Calmette-Guerin, pentru tuberculoza) ; vaccinarea in maternitate se face numai la nou-nascutii cu o greutate de peste 2500 grame.

  B) La varsta de doua luni se vaccineaza DTPa (difterie, tetanos, pertusis acelular), IPV (vaccin injectabil pentru poliomielita) si AHB (pentru hepatita B).

  Varianta in schema de la stat TETRAXIM (DTPa si IPV) si HB-VAX DNA, deci doua intepaturi.
  La aceasta varsta se poate vaccina optional pentru Haemophilus Influenzae tip B, vaccinul ActHIB fiind oarecum subventionat de stat, avand un pret de numai 100 RON. ActHIB se poate amesteca in TETRAXIM. Alte variante sunt : INFANRIX-HEXA (contine cele sase vaccinuri pentru aceasta varsta, deci necesita o singura intepatura) sau PENTAXIM/PENTACTHIB (DTPa, IPV, HIB) si HB- VAX DNA, deci doua intepaturi.

  C) La varsta de patru luni se vaccineaza DTPa si IPV, prin TETRAXIM. Daca se vaccineaza si anti-HIB (optional) se poate opta pentru PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX (DTPa, IPV, HIB).

  D) La varsta de sase luni se vaccineaza DTPa, IPV si AHB, deci TETRAXIM si HB- VAX DNA (doua intepaturi) sau, daca se inlude si HIB, PENTAXIM/PENTACTHIB si HB-VAX DNA (doua intepaturi) sau INFANRIX-HEXA (o singura intepatura).

  E) La varsta de un an se vaccineaza DTPa si IPV prin TETRAXIM. Daca se include si anti-HIB, se poate asocia Act-HIB (doua intepaturi) sau, cu o singura intepatura, PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX.
  La varsta de un an se face prima doza de ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion) sau se poate opta pentru PRIORIX, sau se va face la varsta de 13 luni. Pentru copiii care traiesc in colectivitati se poate vaccina incepand cu varsta de noua luni.

  F) La varsta de patru ani se vaccineaza DTPa (pentru difterie, tetanos, pertusis acelular). Se va continua cu rapel la fiecare 10 ani cu dT incepand de la varsta de 14 ani.

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Pentru Denisa, Bună seara ,
  Aveti dreptate Ministerul Sănătăţii poate modifica de la un an la altul programul si schema de vaccinări aducând noi completări În funcţie de aspectele de morbiditate , de rezultatele unor cercetări în curs ,de unele recomandări ale OMS. asa cum si eu am mentionat cu ocazia altor răspunsuri anterioare . Nu am intrat în amănunte ci am căutat să răspund mai mult după schema standard a MS. Noua schemă detaliată o poate citi oricine care intră pe GOOGLE ,dar si aceasta va suferi modificări.
  Vă felicit pentru documentaşia Dvs
  Cu sănătate şi multumiri pentru colaborare. Dr. Emil Otesteanu

  Raspunde
 • melania (cu 5 ani in urma)
  • 0

  fetita mea are 10 ani - vaccinuri: la maternitate, la 2 luni
  la aceasta varsta se mai poate relua vaccinarea?

  Raspunde
 • knegru (cu 5 ani in urma)
  • 0

  am si eu o intrebare?ce vaccin este bagat acum in clasa a 3-a(9-10ani)?si dk este obligatoriu?va multumesc anticipat pt.raspuns.

  Raspunde
 • miha (cu 5 ani in urma)
  • 0

  am facut vaccinul de4 ani, iarcopilul meu nu s-a dat jos din pat de durere 2 zile, nici cand dormea noaptea nu se putea intorcea. Din ce cauza?

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Bună ziua,
  Dacă s-a respectat programul national de vaccinări al Ministerului Sănătătii (modificat în ultimii ani în funcţie de evolutia mondială a morbiditătii ),
  La vârsta de 4 ani copilul ar trebui să primească vaccinarea DTPa( difteric, tetanos , pertusis ) , medicul d-voastră are acest program.
  Sănătate Dr. Emil otesteanu

  Raspunde
 • aurelbutoi@yaho.com (cu 5 ani in urma)
  • 0

  ''''nu vaccinurilor impuse''''

  Raspunde
 • miky (cu 5 ani in urma)
  • 0

  te rog sa imi spui si mie referitor la vaccin ce s-a intamplat......e bine acum?ca urmeaza sa il facem si noi si imi este teama
  te rog astept raspuns pe mail la mine
  mihaelacirjan@yahoo.com

  Raspunde
 • miky (cu 5 ani in urma)
  • 0

  domnule doctor ce riscuri apar in urma acestui vaccin va rog mult astept un raspuns

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Bună seara,
  Vaccinarrea DTP de la 4 ani ( care vă interesează pe d-vs ) este una din etapele acestei vaccinări ,care a început din primele luni după nastere ., şi are rolul de a proteja copilul împotriva afecţiunilor respective .
  Programul naţional de vaccinări al Ministerului Sănătăţii are o bază raţională şi este aplicat prin medicii de familie prin programări..
  Părinţii sunt cei ce îşi asumă responsabilitatea faţă de respectarea sau refuzul acestor imunizări .( în cazul pe care-l puneţi în discuţie Diftreia , Tetanos , Pertusis adică tusea convulsivă ) .
  Îmbolnăvirile , la orice vârstă , nu ţin seama de părerile noastre :Organizaţia Mondială a Sănătăţii , Ministerele Sănătăţii din fiecare ţară ,şi medicii au obligaţia de a face profilaxia .
  Deci d-Voastră decideţi să lăsaţi organismul copilului să lupte singur împotriva posibilelor îmbolnăviri . .
  Sănătate Dr. Emi Otesteanu

  Raspunde
 • IONITA AURELIA (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Buna ziua ,am o nelamurire in legatura cu vaccinul la varsta de 4 ani.Noi urmeaza sa plecam din tara la jumatatea lui martie si fata mea face 4 ani pe 4 aprilie.Se poate face vaccinul mai devreme cu cateva saptamani ,adica cu vreo 3 saptamani.Va multumesc anticipat.

  Raspunde
 • Dr. Emil Otesteanu (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Bună seara ,
  Dacă medicul pediatru de familie, a primit vaccinul , vi-l poate face fără probleme !
  Sănătate Dr. E. Otesteanu

  Raspunde
 • S.Ildiko (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Buna Ziua! Am o intrebare in legatura cu vaccinul la varsta de 4 ani. Copii mei de 4 ani si 8 luni a fost vaccinate pana acum cu Pentaxim. Asi vreau sa stiu ca ce fel de vaccin trebuie sa primeasca acuma, ce are medicu de familie sau tebuie sa cumpar Pentaximul?
  Multumesc.

  Raspunde
 • elena (cu 5 ani in urma)
  • 0

  ce simptome prezinta copii dupa vaccinarea la 4 ani?

  Raspunde
 • popa (cu 5 ani in urma)
  • 0

  buna ziua! Am si eu o intrebare? Daca nu i-am facut la 4 ani baietelului meu rapelul DTP, acum are 4 ani si o luna, si l-a capsat pe piciorus un ctel de curte cunoscut, care nu are vaccinurile facute de 1 an si jumatate, ce se poate intampla? BAIETELUL MEU ESTE INCA IMUNIZAT DE LA VACCINAREA ANTERIOARA CU Pentaxim la 12 l? Va rog, raspuns urgent . Nu i-a dat sangele, doar capsat 3 urme fine prin blugi si dres.

  Raspunde
 • brandusa (cu 5 ani in urma)
  • 0

  eu stiam schema asta

  http://www.afladespre.ro/-schema-de-vaccinare-2979.htm

  Raspunde
 • gabi (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Felicitari pentru comentariu.....!
  Putini sunt cei care stiu cu adevarat ce inseamna vaccinurile si cat de periculoase pot fi...rog parintii sa se informeze pe cont propriu inainte sa ia o decizie cu privire la vaccinarea copiilor lor ... vor fi socati si speriati de ce pot afla... eu m-am ingrizit....Pana nu demult, habar nu aveam, mergeam pe mana ¨specialistilor¨si sustineam parerea lor, desi habar nu aveam de adevar si de consecintele posibile, am facut copilului meu toate vaccinurile posibile....
  O intamlare nefericita a unei persoane cunoscute mie.... m-a trezit la realitate!!!!
  INFORMATI-VA, NU IGNORATI!!!!!

  Raspunde
 • andra (cu 4 ani in urma)
  • 0

  am un frate de 4 ani si am inteles ca trebuie vaccinat?este adevarat?

  Raspunde
 • magda (cu 4 ani in urma)
  • 0

  vaccinul de 4 ani unde se face in mana sau in piciorus???

  Raspunde
 • Laura (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Buna ziua,
  Fetitei mele i-a facut astazi vaccinul de 4 ani (ea are acum 4 ani si 9 luni) si i l-a facut in mana, pentru ca a zis ca daca e sa o doara sa nu o supere piciorul. Deci se poate face oriunde, mana sau picior.
  Acum sunt curioasa daca v-a avea reactii la vaccin. Ea pana acum nu a avut reactie la nici un vaccin facut pana la varsta asta. Vom vedea ...

  Raspunde
 • Laura (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Pana acum nu a avut nici o reactie, deci nici nu cred ca va mai avea. Au trecut deja 24 de ore.

  Raspunde
 • claudia zalau (cu 4 ani in urma)
  • 0

  care sunt rriscurile vaccinului de la 4 ani nu ar trebui sa i se faca nici un test inaintea administrarii am un baietel de 4ani si cam am emotii

  Raspunde
 • andreea (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Buna...!!!! Am un copil de 4 ani ....la-m nascut in spania...ultimul vaccin care i l-au facut acolo a fost la 15 luni si e exact ca asta care trebuie facut la 4 ani...am si eu o intrebare...daca ,ma poate ajuta cineva......mai trebuie sa-i fac vaccinul aici de la 4 ani ...daca pedriata de aici vrea sa-l mai faca inca o data copilului e periculos pt el...va rog mult sa ma ajutati.....

  Raspunde
 • TheSaint (cu 4 ani in urma)
  • 0

  NOI oamenii care ne credem Zei,noi din neam in neam am propovaduit vaccinul si credinta ca nu vom fi sanatosi,acum pare tarziu sa mai refuzam un vaccin si noi totusi ar fi trebuit sa fim sanatosi de la inceput ,aveam un sistem imunitar bun intr-un timp apus! Ne autodistrugem din generatie in generatie la un moment dat urmasii nostri vor fi ca niste "zombi" care vor accepta tot ce li se pune pe tava de catre "cei care le vor binele" si asta numai pentru controlul total al umanitatii si asta cica pentru siguranta zilei de maine! (Omul e rau ,Dumnezeu e bun ca ne mai tine pe pamant).
  Mai fiti si voi crestini!
  Semnat Un Suflet Dac!

  Raspunde
 • TheSaint (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Noi oamenii care ne credem zei ,noi din neam in neam am propovaduit vaccinul si credinta ca nu vom fi sanatosi,acum pare tarziu sa mai refuzam un vaccin si noi totusi ar fi trebuit sa fim sanatosi de la inceput ,aveam un sistem imunitar bun intr-un timp apus! Ne autodistrugem din generatie in generatie la un moment dat urmasii nostri vor fi ca niste "zombi" care vor accepta tot ce li se pune pe tava de catre "cei care le vor binele" si asta numai pentru controlul total al umanitatii si asta cica pentru siguranta zilei de maine! (Omul e rau ,Dumnezeu e bun ca ne mai tine pe acest pamant ''''ingrijit foarte bine de noi").
  Mai fiti si voi crestini!
  Semnat Un Suflet Dac!

  Raspunde
 • Crryssa (cu 4 ani in urma)
  • 0

  I-am facut bebelusului meu vaccinurile de la 2 luni. Eu stiam ca e unul,insa medicul bebelusului mi-a prezentat niste vaccinuri de la Glaxo si la 2 luni i-a administrat Infanrix si Synflorix in aceeasi zi in cate un piciorus si mi- a dat acasa sa- i dau pe gurita Rotarix dupa 5 zile. E in regula intr- o perioada asa de scurta sa se administreze 3 vaccinuri?

  Raspunde
 • Maria (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Buna ziua Copilul meu are in prezent 8 luni si a fost vaccinat doar la 2 luni. Cum schema lui de vaccinare a fost deja perturbata, ar putea sa faca un singur vaccin sau doua la varsta de 1 an pentru bolile enumerate mai sus ( difterie, tetanos, poliomielita si tuse convulsiva ) ?

  Raspunde
 • gya (cu 4 ani in urma)
  • 0

  eu am o fetita de 4ani si 3l si doctora nu mia zis de vaccinul care se face la 4 anisori oare de ce

  Raspunde
 • jivan nicoleta (cu 2 ani in urma)
  • 0

  buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca se mai face vacinul la 4 ani.va multumesc

  Raspunde
 • Petro (cu un an in urma)
  • 0

  Nu se mai face vaccinul la 4 ani!se face la clasa 0 ,daca nu se mai schimba ceva!

  Raspunde
 • Aishaa (cu 8 luni in urma)
  • 0
 • Aishaa (cu 7 luni in urma)
  • 0

  Bună ziua!băiețelul meu are 5 ani și nu a fost vaccinat,ni s_a spus ca va fi vaccinat tocmai la 7 ani.este normal?de ce nu se mai face nici la 4 respectiv 5 ani?

  Raspunde
 • Aishaa (cu 7 luni in urma)
  • 0
 • flori ciobanu (cu 7 luni in urma)
  • 0

  Bună ziua!băiețelul meu are 5 ani și nu a fost vaccinat,ni s_a spus ca va fi vaccinat tocmai la 7 ani.este normal?de ce nu se mai face nici la 4 respectiv 5 ani?

  Raspunde
 • flori ciobanu (cu 7 luni in urma)
  • 0

  Bună ziua!băiețelul meu are 5 ani și nu a fost vaccinat,ni s_a spus ca va fi vaccinat tocmai la 7 ani.este normal?de ce nu se mai face nici la 4 respectiv 5 ani?

  Raspunde
 • flori ciobanu (cu 7 luni in urma)
  • 0

  Bună ziua!băiețelul meu are 5 ani și nu a fost vaccinat,ni s_a spus ca va fi vaccinat tocmai la 7 ani.este normal?de ce nu se mai face nici la 4 respectiv 5 ani?

  Raspunde
 • flori ciobanu (cu 7 luni in urma)
  • 0

  Bună ziua!băiețelul meu are 5 ani și nu a fost vaccinat,ni s_a spus ca va fi vaccinat tocmai la 7 ani.este normal?de ce nu se mai face nici la 4 respectiv 5 ani?

  Raspunde
 • (cu o luna in urma)
  • 0

  Buna ziua ! Copilul meu are 6ani si 7 luni ultimul vaccin la facut la 2 ani ! Trebuia sa mai faca la 4 ani dar Medicul a zis la acea vreme ca nu se mai face acel vaccin de la varsta de 4 ani : Acum 2 luni am aflat ca a reintrat in schema acel vaccin si trebuie facu si cel de la 4ani si cel de la 6 ani ! Multumesc !!

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK