Clickmed
programare rapida la medic

Helicobacter raspuns medic

Ulcer Stomatita aftoasa recurenta Ulcer aftos
Intrebare postata de silvelu cu 12 ani in urma

Acum recent am depistat ca am Helicobacter, intr-un volum foarte mare, am inceput tratatmentul cu Pilomat, spuneti-mi va rog, cit de posibil ca am ulcer la stomac?
Urmarile aflarii Helicobacterului in organism duc la aparitia stomatitei aftoase recidivante? Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Helicobacter"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Helicobacter pylori este implicat în apariţia gastritei, ulcerului gastric şi a cancerului gastric (infecţia cu H. pylori este prezentă la aproximativ 90% dintre bolnavii cu ulcer duodenal şi aproximativ 75% dintre cei cu ulcer gastric), însă în cazul d-vs va trebui diagnosticat un eventual ulcer gastric
În legătură cu implicarea H. pylori în apariţia stomatitei aftoase recidivante, într-adevăr această bacterie poate fi considerată ca o cauzã posibilã a ulceraţiilor orale din stomatitei aftoase, recidivante (H. pylori putând fi detectat la nivelul plăcii dentare şi în salivă), însă nu existã date clinice suficiente pentru stabilirea clară a implicãrii Helicobacter pylori în apariţia stomatitei aftoase recidivante

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Ulcer.

Inscrie-te aici!
Dr. Georgescu Cristian MDr. Georgescu Cristian este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

buna ziua,

ne-ati putea scrie si daca aveti o anume simptomatologie digestiva care v-a determinat sa facet analiza pentru H. Pylori, si ce test pentru depistarea acesti bacterii ati facut (din sange, din fecale, respirator) deoarece unele teste arata ca ati avut infectie cu aceasta bacterie, dar nu si daca mai aveti in prezent, iar in lipsa simptomatologiei digestive, aceasta infectie nu se trateaza.
pentru mai multe detalii despre infectia cu H pylori, consecintele ei, cand si cum sa o tratati, va recomand si acest articol:
//sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/infectia-cu-helicobacter-pylori_6637

va urez o zi buna

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
silvelu (acum 12 ani)

Va multumesc din suflet ca mi-ati scris. Am 35 ani, 3 copii, la 1 decembrie 2009 la baiatul meu mijlociu a aparut in gura o afta, la prima vedere diagnoza stomatita, care (dupa cum am observat pe parcursul la acesti 2 ani) avea o perioada de dezvoltare de 2 sapatamini, puteti sa va dati seama ce chin pentru toata familia, nu poate minca, nu poate vorbi, stomatologul era nedumerit, parca tratam stomatita si numai ia sfirsit cum a doua zi apare alta afra, erau cazuri cind apareau citeva afte concomitent. Am infaptuit felurite analize, totul era in regula, cind aftele erau mai agresive se inflamau ganglionii limfatici, tratam ganglionii cu antibiotic si parca era mai bine, dar afta traia parca viata ei aparte. Cind observam ca apare alta din nou, ma foloseam de medicamente antivirale si parca ne era mai usor. La un moment dat am obosit toti si cu speranta ca cu virsta va trece, dar, nu e asa. Vara la noi era mai usor, aftele nu erau asa de agresive, practic aveam impresia ca am scapat de ele. Concomitent cu aparitia aftelor la baiatul meu, la mine ciclic (nu pot sa fac o legatura nici cu modul de viata, nici cu modul de alimentare) mi se facea gustul in gura sarat. Unde nu spuneam (inclusiv medicul de familie) se gasea permanent o cauza banala, dar aceata nu ma ajuta. Eu cu aceasta mai traiam, dar baiatul meu.... Si acum recent (miercuri 30.11.2011) va fi o sapatamina cum am inceput tratamentul impotriva H.Pylori. Intimplator ne-a vazut nici nu mai stiu la numar a cita medic (chirurg) si a presupus ca poate fi si la mine, si la baiatul meu aceasta bacterie. Atunci momentan am si dat aceasta analiza, primind urmatoarele rezultate la mine mai mult de 100 (nu cunosc terminologia medicala(, dar la baiatul meu 15,0 (acum la moment nu am in fata extrasul de la medic). Am dat analiza din singe. Medicul ne-a dat urmatorul tratament: Pilomat timp de 14 zile, respectiv o pastila antimicotica la fiecare 3 zile de tratament. Parca se incepuse bine tratamentul, aftele de limba au disparut parca nici nu au fost, dar la a treia zi de tratament la mine a revenit gustul sarat in gura, e ceva insuportabil, imi ard buzele, mai este un moment care ma deranjeaza, simt cum buricele degetelor de la miini imi crapa, la calcii la un picior am o crapatura adinca, am obosit, astazi luni, 28.11.2011, m-am bucurat ca ati reactionat, dar credeti-ma ca nu mai stiu de la ce sa incep. Sau poate sa astept sa trecem tot cursul de tratament si apoi. Va rog ajutati-ne. Multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de silvelu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de silvelu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iulia (acum 11 ani)

buna ziua,si eu am helicobacter,urmez tratamentul cu antibiotice,si vreau sa stiu dak am voie acidulat,sau ce regim trebuie sa tin.va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.