Clickmed
programare rapida la medic

Transpiratie emotionala ? raspuns medic

Transpiratia
Intrebare postata de Poneybow cu 11 ani in urma

Transpir : cand fac ceva gresit, cand este mai mult de 1 om in preajma mea, cand sunt la servici, am transpirat iarna cand eram la servici cu geamurile deschise, cand sunt in preajma unui baiat pe care il plac. Acasa nu prea transpir, transpir la lucru dupa 3-4 ore de la folosirea deodorantului, bluza incepe sa prinda miros urat, ma spal rapid, aplic deodorant, dupa 3-4 ore aceasi poveste. Folosesc produse de la dermatologi, ma spal cu gel pentru transpiratie, parca transpiratia e redusa, dar mirosul nu. Cateodata nici nu simt ca transpir,dar se simte miros de transpiratie. Stau retrasa, deja colegii m-au etichetat ca pe o persoana timida, retrasa, pana si ciudata mi-au zis ca sunt dar nu intr-un sens rautacios. Deh..ce sa fac? Cred ca nici nu exista remediu pentru asa ceva, poate doar chirurgical

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Transpiratie emotionala ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Poneybow (acum 11 ani)

De un an incerc sa evit orice implica iesirea in public(din cauza trasnpiratiei) , m-a facut sa-mi fie greu sa socializez, de aia mi-e groaza de un grup de oameni mai mare de 2 persoane. E o problema emotionala sau e si problema fizica? Sigur a inceput ca si o problema fizica, anul trecut inca puteam lucra 24 de ore si nu simteam nevoia sa-mi schimb bluza... desi eram stresata la locul de munca. Daca citeste cineva , scuze de postul lung

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Poneybow
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Poneybow
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

Poneybow a scris: "E o problema emotionala...?

Raspuns: In mod evident, DA.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

- Bromidrosifobia are ca obiect specific mirosul natural al corpului uman. Poate fi incadrata intr-o fobie mai generala, sociofobia, care invalideaza social si profesional prin comportamentul de evitare a mirosurilor neplacute ale persoanelor cu care calatorim, lucram sau colaboram, care duce la izolare sociala datorita conduitei de aparare.
- Bromidrosifobia poate fi asociata cu nevroza obsesiv-compulsiva pentru mentinerea curateniei propriului corp prin ritualuri de spalare.
- Dar, bromidrosifobia poate sta si la baza alegerii unor profesii, de exemplu parfumier.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Transpiratia excesiva se numeste hiperhidroza care poate fi secundara altor boli ( tulburari metabolice- diabet, hipetiroidism, hipoglicemiaetc;cauze neurologice, stari febrile, utilizarea de medicamente) sau idiopatica - fara o anumita cauza. Hiperhidroza emotionala afecteaza palmele, talpile si axilele.
Tratamentul reprezinta uneori o provocare: de la unguente cu diferit substante ( acid boric, anticolinergice) , agenti de uscare, toxina botulinica, la interventii chirurgicale( liposuctii subcutanate) . Bromhidroza se refera la mirosul transpiratiei.
Va recomans sa consultati medicul dermatolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.