Stafilococ sau alceva?

Intrebare postata de lucyfer_1108 cu 9 ani in urma - 8 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Streptococi, stafilococi si alte bacterii Rinita vasomotorie

Buna ziua !
in legatura cu stafilocoul auriu este posibil sa ai o infectie in corp a tesuturilor fara a face febra si cu analizele de sange bune?( hemoleucograma , fibrinogen , preoteina c reactiva , analize de urina, materii fecale (coprocultura , coproparazitologic, fungic) ecograf abdominal ( se vad doar niste gaze0) sau ce analize sa fac ale tesutului in special pentru a vedea daca este sau nu inf stafilococica. de o jup***ate de an ma confrunt cu o eruptie pe piele si nu stiu de unde provine( plus diferite simptome in tot corpul din cap pina in picioare)...sau poate sa fie vb de alta inf bacteriana, micotica . etc..a tesuturilor?...

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

Pentru Lucyfer ! Stafilococul aureu trăieşte într-un permanent concubinaj cu noi toţi .Este pe tot corpul nostru, pe toate obiectele din casă ,pe fetele de masă ,pe masa de lucru ţi trăieste mersi bine si el şi noi, atâta timp cât nu devine virulent ,când conp***aenţa cu alte bacterii sau microbi îl face să atace . Numai atunci este nevoie de tratament conform antibiogramei .
La d-voastră ,erupţia de pe tegumente , uneori generalizată , dacă se însoţeste si de mâncărime ( adică prurit ) înseamnă că este determinată de un alt factor alergen (exemplu alimentar,cum ar fi căpsunele , albusul de ou ,condimentele ş.a. ),dacă ar fi de natură infecţioasă ar putea fi însotită si de stări febrile,sau subfebrilitate.Văd că
examenele coproparazitologice elimină alergia parazitară. Cosultaţi fie un dermatolog , fie un alergolog. Prezentaţi si analizele efectuate. Succes.Dr. Emil otesteanu.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Streptococi, stafilococi si alte bacterii.

Inscrie-te aici!
lucyfer_1108 (cu 9 ani in urma)

buna ziua
in urma cu 11luni (15 iulie 2009 aproximativ) mi-a aparut pe limba un fel de ciuperca galben verzuie si putin aspra asemanatoare pielei de soparla.am fost la med de fam si mia prescris un tratament tantum verde si cred ca nizoral nu mai tin minte exact. 2 saptamini l-am luat si aproape disparuse ciuperca .nici nu o mai siomteam aspra .in jurul datei de 10 august m-am internat in spital pentru o taiatura la picior jos la glezna pentru ca mi se infectase (puroi)in timpul tratamentului faceam temperatu sp***a 37,2- 37,6.am scapat de infectie la picior.(tratament oxacilina si gentamicina circa 12 zile injectaabil).dupa circa 2 sapt am simtit in zona amigdalei partea dreapta ceva ca o nuca tare si imi amortea putin dupa 2 sapt am fos la med de familie si mia prescris ospen diclotard si xexolaten credcirca 5 7 zile in schimb am inceput cum incepe sa imi plece din zona amigdalei ceva fierbinte pe gat in jos pe aceasi parte spre piept am fost la orl unde am facut ex far prt streptococ betahemolitic a din cate imi aduc aminte iesind negativ...luinduma dupa doctor ca nu am nimic decat o iritatie (tigari alcool ) am plecat .durrerile mi sau extins pina in zona ficatului sub coasta simtind ciupituri si mancarimii...sau exstins catre partea stanga si urcand in sus spre zona gatului din nou...am facut o hemoleucograma analize la urina hypolory bacterii iesindu-mi bune.toaate durerile sau ramificat in zona gatului umflindu-se putin ceva aratand ca si cum m-as fi ingrasat adica normal...dupa doctori s-au mutat catre spate trezindu-ma intro zi foarte constpat neputind face scaunul adurat 3 4 zile aceste dureri dupa care am facut un test elisa si mia iesit pozitiv diagnostic giardia ./am luat tratament zendel 5 zile in timp care mam trezit dupa 2 zile cu o eruptie pe piele rosiatica .asta in perioada 20 oct -1 noiembrie.am fost la dermato unde mi sa dat un tratament pentru urticarie(fiind internat 6 zile ) toate bune si frumoase...in toata aceasta perioaada am avut senzatii de ciupituri intepaturi mincarimi coate genuchi ceva care mi-ar fi invadat corpul....dupa 1 dec in unele serii mia-u aparut eruptii din ce in ce mai marii (semanad a alaergie -urzicat -piele oparita )neducandu- ma la doc circ 5 ERUPTII in luna dec.i de craciun am baut o bere si am facut aceasi eruptie ceva inflamat mai degraba. in nopatea anului nou am facut un fel de soc toxic dupa ce bausem aprox 2 litri cola ajungand cu tensiune de 18 cu 9 si un tremurat ajungand la urgente mau trimis la pshiatrie de unde am plecat cu un tratament ambul pe care nu lam luat.am uitat sa precizez ca in luna dec mincarimile si ciupiturile pe care le simteam sub piele mi sau urcat pe sira spinarii ceafa ajungand la cap.in serile cu erup[tii simteam sa ma si scarpin foarte rau in cap inrosindu-ma pe cap.la inc lui ianuarie am facut rza la plamini (ok) exudat faring candida (ok) dar gasindu-ma cu stafilococ coagula pozitiv in gat si aslo marit 220 ama luat tratament cifran 10 zile find sensibil la cefotaxime ciprofloxacin ceftriaxone ceftazidim cefuroxime dupa antib. durerile de cap au devenit dinb ce in ce mai mari (ca niste taieturi pe craniu cu toporul) pina la urma ajungand la pshiatrie unde m- a descoperit ca am sinuzita (parentala dreapta cred ) posnil facnd si o tulburare pshihica nevrotica din cauza durerilor usturimii ochilor..aveam simtome ca nu imi ajunge aerul la creier .am facut analize la sange au zis ca este ok .nu stiu anume ce, ecografie zona burta sub coaste .auzis ok doar ca se vad ceva gaze dar ce .... o tomografie la cap au zis ok (motivul trimiterii a fost tumoare cerebrala). am facut tratament pentru sinuzita cu gentamicina si glucoza cu vitamine pentru intarirea organismului cred....dupa 5 saptamini mam externat .....ameliorat...i-mi ca-m disparusera toate senzatiile din corp....dupa circa o luna m-am trezit din nou cu eruptie fiind internat la dermato.., a urmat un tratament cu predison oarecum satisfacator....durerile de cap revenisera si am facut alta radiografie finnd diagnosticat cu sinuzita bilaterala maxilara. (intradevar ma durea tot capul maxilarul tamplelel..) dupa pasti am fost internat la orl unde mi sa facut un tratment cu ampicilina si antiinflamator (totusi intr-o noapte facand din nou eruptie tratata cu hidrocortizon) am fost diagnosticat la orl cu laringita edemoasa deviatie de sept rinita vasomotorie rinosinuzita catar ototubar hipoacuzie dermatita alergica fara nici o analaiza cat am fost internat in orl.doar pe baza ceea ce facusem inainte ....la dermao am facut doar o hemoleucograma simla care a fost ok.la sf lui aprilie am repetat ex faring si din nou stafilococ coagulazo pozitiv dar doar in nas am luat tratamet 5 zile axycef si picaturi ciplox apoi facd 4 injectii cu moldamin timp de o luna(intre timp am mai facut 3 euptii pe pile urmand untratament cu clarintine si calciu lactic ).la 1 iunie mam internat din nou la infectioase in alt oras unde mi sa-u facut urmatoare analize
ex farig. strtococ si stafilococ absent fara cultura fungi
materii fecale copropazitologicgiardia lambia si oua paraziti absent
coprocultura shigella salminella e coli enteropatogen stafilococ patogen patogen absent
fara cultura fungi
tgp 42 u/l val ref 0-40
tgo 32 u/l val ref 0-40
bili_d 0,20 mg/dl val ref 0-0,30 a2 oara o,10 val ref mg/dlval ref 0-0,30 prima oara
bili_t 0,18 mg/dl val ref 0,30-1,20 a 2 oara 0,20 val ref 0,30-1,20 prima oara
uree 33,8 mg/dl v.ref 13-43
creat 0,82 mg/dl v ref 0,60 -1,30 a 2 oara 1,74 mg/dl val ref 0,6-1,3 prima oara
proteina c reactiva negativ 6mg
factor reumatoid negativ 8ulm
aslo negativ200
vdrl (rpr carbon negativ
reactia paul bunnel 1/32
hiv negativ
ag hbs, igm hbc, igm hav, igm cmv ac hcv toate negative
acid uric 3,35 mg/dl val ref 2,6-7,2
trigly 88 mg /dl 0-150
colesterol 185 mg/dl 0-240
prot t 6,81 val ref 6,00-7,80
ggt 20u/l val ref 7- 50
fosf alc 218 u/l val ref 0-270
amilaza 51u/l val ref 24 -59
timp quick 13,0"
timp howell 1-2plasma bogata in plachete
3-4 plasma bogata in placehete
procente de protombina 94,4 -100%
inr 1,04 p[tr trat cu anticoagulante orale 2,5-4,5
hemoleucograma
wbc 17,08+[x10,3-Ul
neut 12.93+ 75,7 +[%}
lymph 3,29 19 ,-{%]
mono 0,79 4,6 %
eo 0,04 0,2%
baso 0,03 0,2
rbc 5,02 x10 ,6 /ul
hgb15,5 g/dl
hct 44,2%
mcv88,0 fl
mch 30,9 pg
mchc 35,1 g/dl
rdw -sd 47,8fl
rdw-cv 17,2 +
plt 244 x 10,3/ul
pdw 11,3 fl
mpv 8,8 fl
p-lcr 17.9%
fibrinogen 6,48
vsh5 -20
val de ref wbc 4,0 -10,0
neut 55,0-65,0
lymph 30-40%
mono 5,5-10%
eo 1,0-4,0
ba0,0-1,0
rbc 4,2-5,6 x10,6/ul
hgb13,6-17,2 g/dlk
hct39-51mcv80-94 fl
mch 27,0- 31,0pg
mchc 32,0-36,0
plt150-400 x 10,3 /ul
mpv 7,4 10,4 %
in2 hemoleucograme cu valori asemanatoare acum am o intrebare
este posibil sa am vreo infectie de orice natura in corp fungica,stafilococica.vreun herpes ciuperca(de pe limba)......precizez ca nu fac temperatura...inca fac eruptii , am dureri de cap (ceafa.) spate inima(palpitatii, junghiurii ) tot felul de noduri ,ameteli,dureri de ochii cateodata vad incetosat ,usturime in cerul guririi si ochi ,. craniu , oboseala transpiratie excesiva,dureri de picioare cateodata simt ca imi amrotesc (paralizeaza) in stare de repaus senzatii de electrizare(p***aentare) prin corp ,cap etc
ce analize as putea sa mai fac pentru a vedea daca am ceva in corp pentru ca pur si simplu simt ca din interior fac aceaa eruptie sau inflamatie,ma simt umflat cateodata (toracele),numai stiu ce sa va mai zic ma scuzatii pentru greselile de ortografie si pentru stangacia in exprimare dar sunt foarte obosit si momentan nu ma simt bine ,efectiv am ajuns sa dorm cate 2 - 3 ore pe zi din cauza durerilor si simptomelor din corp......va multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
karina (cu 9 ani in urma)

buna ziua,n legatura cu stafilococul hemoliticus am o nelamurire am facut tratament cu antibiotice la care este sensibil stafilococul si nici un rezultat.precizez ca de un an de zile am si probleme digestive(diaree).stafilococul a fost depistat dupa ce in zona inghinala a aparut o inflamatie cu varf purulent in urma caruia s-a depistat stafilococul.va rog sa-mi spuneti daca acest stafilococ e posibil sa fie chiar in sange si sa duca si la alte afectiuni digestive sau de alta natura.ce analize ar mai trebui sa fac sa depistez cauza infectiei?va multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Pentru Karina,
Tulburările digestive ,deobicei nu sunt date sau întreţinute de stafilococu hemiliticus aşa cum vă temeţi D-voastră . Cel pe care laboratorul vi -l a evidenţiat cu ocazia unei piodermitei în regiunea inghinală a fost corect tratat cu antibiotice în urmă cu un an . Deci nu este reponsabil de episoadele diareice ,mai ales că nu aveţi nici perioade febrile. Mai degrabă unele greseli alimentare intră în discuţie. Introduceţi în regimul alimentar orezul , morcovul , caşul , brânza de vaci, afinele , bananele ,(evitaţi prunele)Dr. Otesteanu Emil

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
karina (cu 9 ani in urma)

va multumesc pt raspuns dar nu stiu ce sa mai fac in legatura cu diareea am facut toate analizele si de fapt cred ca este sindrom colon iritabil dar ma gandeam sa nu fie si stafilococul de vina,in urma unui control ginecologic a fost depistat un chist sebaceu genital care trebuie scos chirurgical si cred ca de acolo a aparut infectia stafilococica inghinala,nu stiu?la dermatolog ca am fost si acolo a spus ca este hidrosadenita dar care trece o perioada iar reapare si tot asa!o sa apelez iar la doctor ginecolog si sper sa se rezolve ca pana acum un an eram perfect sanatoasa

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Pentru Karina.
Chiar şi în situaţia tranzitului intestinal diareic ,la cei cu colon iritabil ,tratamentul prin reglarea ritmului şi compoziţia alimentaţiei joacă rolul fundamental ..Introduceţi, cum v-am spus în alimentaţie brânză proaspătă,caş , orez abundent ( garnitură la orice ) morcov , banane, gutui . şi urmăriţi evoluţia . Succes. Dr.E Otesteanu

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Pentru Lucifer !
Nu este de mirare că în dep***asul a 11 luni de zile , organismul D-vs fiind supus la un adevărat bombardament terapeutic reacţionează astfel .( reacţii adverse la extrem de multe şi variate tipuri de medicamente--de la antialgice până la feluritele tipuri de antibiotice , de la antifungice ,la antiparazitare ,antialergice ,cortizonice , etc )Este un organism viu , format din celule vii,care funcţionează într-un echilibru perfect,atâta timp cât nu este dezechilibrat de factori multipli factori externi , inclusiv infecţii şi chiar abundenţa de medicamente ., în prezenţa unor examene de laborator ,în majoritatea lor normale .Consider că un sfat al medicului de familie privind ,suprimarea polipragmaziei ,un regim de viaţă si de alimentaţie echilibrate ,un mediu plăcut de activitate şi relaxare ,pot ameliora starea d-vs de sănătate ,inclusiv acele episoade urticariene (poate post-medicamentoase) şi stările de neliniste, vă vor fi de un real folos .Cu sănătate Dr. E. Otesteanu

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sergiu (cu 5 ani in urma)

buna seara, as vrea sa stiu ce tratament sa fac pentru stafilococ auriu.. am muncit intr-o ferma de porci (unde cred ca l-am luat) aici in Danemarca medici nu stiu sau nu vor sa stie am fost de nenumarate ori mereu imi dadeau creme, zilele astea am fost iar pentru ca am facut o infectie urata de tot pe scalp defapt numai pe scalp imi apar foarte multe umflaturi pline cu puroi dar de data asta mi s-a umflat si o glanda limfatica de la ceafa partea stanga. doctorul mi-a facut analize si mi-a zis ca nu e stafiloco auriu ci e altfel de stafilococ.. mi-a luat sange sa vada daca nu am diabet..
Am fost si in Romania acolo au zis clar ca e stafilococ auriu mi-a dat urmatoarele medicamente: Aerius 5mg, Stresclin, Bio-Sun si Oxacilina cred, Fucidin, Hidrocortizon, Acneaid si un sampon la care nu ii mai stiu denumirea... astea le-am luat aproximativ 7 luni.. acuma iar sa fac acelasi tratament?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.