Clickmed
programare rapida la medic

Sangerare in timpul actului

Sex si probleme sexuale
Intrebare postata de dellia212 cu 12 ani in urma

Mi se intampla rar si nu inteleg de ce. intr-adevar nu e chiar medie ;)) , si nici nu e introdusa usor la inceput...poate si din aceasta cauza , peretii vaginului nefiind dilatati, poate sunt fortati...habar nu am.nu inteleg!!! nu mi se intampla chiar de fiecare data, nu facem nici dragoste de ce sa mint.....se poate sa am vreo rana?sau altceva?va rog sa-mi raspundeti

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sangerare in timpul actului"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

google (acum 12 ani)

Cauzele sangerarilor vaginale
- Infectiile - infectia localizata la nivelul colului uterin (cervicita) il poate sensibiliza, iar acesta va sangera mai usor in timpul sau dupa contactul sexual. Atat gonoreea cat si chlamydia pot produce sangerari ale cervixului. Specialistii afirma ca la baza episoadelor hemoragice dupa actul sexual se poate afla chlamydia.
Aceleasi infectii care afecteaza colul uterin se pot extinde si catre mucoasa uterului, iar in general, in aceste circumstante, sangerarile se declanseaza mai usor, dupa contactul intim (riscurile cresc, mai ales daca femeia foloseste anticonceptionale hormonale).

- Fragilitatea tesuturilor colului uterin - la unele femei exista o extindere a testului normal, fragil de tip glandular (ectopia cervicala) al colului uterin. Aceste femei pot avea sangerari chiar si in urma recoltarii de secretie din cervix pentru testul papanicolau. Factorii care provoaca cel mai frecvent ectopia cervicala, includ: varsta, utilizarea de pilule contraceptive sau sarcina. Studiile au descoperit ca ectopia cervicala a fost prezenta la un procent destul de ridicat de femei care au sangerat dupa actul sexual (intre 25 - 33.6%).

- Polipii - un polip localizat in zona cervicala poate sangera doar atunci cand cervixul este atins. Acest lucru se poate intampla in timpul folosirii jucariilor sexuale, atingerea cu degetul sau in timpul actului sexual. Situatiile in care polipii au sangerat in urma actului sexual au reprezentat 12,5% din numarul total de cazuri. Din fericire, cei mai multi dintre polipii de col uterin de acest tip pot fi observati in timpul unui examen cu speculumul.

- Polipii endometriali sau fibroamele uterine - pot sensibiliza si crea o instabilitate a mucoasei uterine. Acesti polipi pot fi cel mai bine vizualizati cu ajutorul unei histerosalpingograme cu o solutie salina. La o ecografie normala se pot observa doar neregularitati si ingrosari ale mucoasei uterine in zona unde se afla polipii. Totusi, fibroamele importante pot fi vizualizate cu usurinta prin intermediul unei ecografii.

- Modificari hormonale - oricine foloseste diverse contraceptive hormonale (de la pilula la inel contraceptiv) poate suferi sangerari mai slabe sau importante cantitativ - acestea fiind reactii adverse destul de frecvente ale acestora, ca o consecinta a mucoasei uterine subtiate. Femeile care urmeaza terapie hormonala postmenopauza pot experimenta aceleasi probleme ca si cele care folosesc metode contraceptive hormonale. In cazul persoanelor de sex feminin, tinere, care nu folosesc anticonceptionale care sa suprime ovulatia, petele de sange de la mijlocul ciclului menstural pot semnala prezenta ovulatiei. La aceste simptome se adauga intepaturi scurte in zona ovarelor si cresterea nivelului de estrogen care semnifica faptul ca ovulul a fost eliberat.
Exista mai multe afectiuni hormonale care pot determina ingrosarea mucoasei uterine (sindromul ovarelor polichistice, hipotiroidia, obezitatea, perimenopauza, etc.). Daca o femeie nu are menstruatii regulate, mucoasa sa uterina poate fi ingrosata. In aceasta situatie, hemoragiile usoare dupa actul sexual pot reprezenta mici cantitati din aceasta mucoasa. Atunci cand acest invelis uterin (endometru) are o grosime prea mare, poate fi un cadru optim pentru formarea de celule anormale precanceroase. De aceea, daca medicul va considera necesar, se va face o biopsie endometriala.

- Femeile care sunt la postmenopauza si care nu utilizeaza nici o forma de estrogen - pot avea sangerari dupa actul sexual din cauza subtierii tesuturilor vaginale (vaginita atrofica), care pot fi traumatizate in timpul actului sexual chiar si atunci cand se folosesc lubrifianti. Durerile la contactul sexual, sangerarile si senzatia de uscaciune vaginala sunt manifestarile specifice in acest caz.

Inportant: aceste cauze nu sunt valabile si pentru femeile insarcinate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.