Clickmed
programare rapida la medic

Vaccin antipolio

Rujeola si alte boli ale copilariei Mezoteliom pleural malign
Intrebare postata de elenamirela81 cu 10 ani in urma

Buna! este vreo problema daca refuz sa i se faca copilului meu de 7ani vaccinul antipolio? multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vaccin antipolio"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

AndreLenoge (acum 10 ani)

In România, campania de vaccinare antipolio în şcoli la elevii de casa a III-a cu vaccin injectabil VPI decurge de cativa ani.

Vaccinurile se fac după cum ştiţi, pe bandă rulantă, după un examen medical superficial, în mare grabă, să se vaccineze cât mai repede toţi copiii, fără informarea corectă, fără explicaţii.

Cel mai grav însă e faptul că vaccinarea se face FĂRĂ A SE CERE ACORDUL părinţilor, care de multe ori află de vaccinare după ce aceasta a avut loc.

Vaccinul folosit este IMOVAX POLIO de la Sanofi Pasteur, din al cărui prospect voi sublinia unele aspecte îngrijorătoare:

- conţine trei tipuri de virus poliomielitic inactivat, cultivat pe celule vero (celule care provin din rinichi de maimuţe africane verzi)

- conţine adjuvanţi şi alte componente: 2-fenoxietanol; etanol; aldehidă formică; vitamine; glucoză; polisorbat 80, aminoacizi şi acid clorhidric sau puţin hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului

- Efecte adverse : edem Quinke, şoc anafilactic la unul din compuşii din vaccin, convulsii asociate sau nu cu febră în ziua următoare, parestezii în special la membrele inferioare survenite la 2 săptămâni după vaccinare, agitatie, somnolenţă şi iritabilitate în primele ore după vaccin care regreseaza repede.

Vaccinul antipolio, atât cel oral cât şi cel injectabil, este incriminat ca fiind cancerigen, fiind implicat în în multiple forme de cancer (mezotelioame, limfoame, osteosarcoame etc.)

“In prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare.

Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio.

Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame, 3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene, 26 tumori cerebrale, 8 osteosarcoame, 6 tumori maxilo-faciale.

“Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge.
Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra pop**aţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.
Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de AndreLenoge
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de AndreLenoge
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
elenamirela81 (acum 10 ani)

da , am inteles si am citit si eu chestia asta, dar, este vreo problema daca nu il face?va intreb pentru ca medicul scolii a insistat foarte mult si nu inteleg de ce ...din moment ce mi s-a cerut consimtamantul si eu am refuzat , de ce insista atat ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elenamirela81
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elenamirela81
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.