Reviste

Adreseaza o intrebare comunitatii Reviste

Purificare apa prin congelare partiala

Postat de Cornelia_Enache cu 4 ani in urma

Am gasit un articol, conform caruia inghetarea partiala a apei, ar putea fi o metoda de purificare a acesteia. Dar au existat si comentarii privind recipientul din plastic, in care se face congelarea. Ce parere aveti?
Iata articolul:
"Purificarea apei prin congelarea partiala
Cea mai mare parte a populatiei nu bea apa de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificata. Dar ce ati spune daca ati afla ca apa de la robinet poate fi purificata printr-o metoda foarte simpla? Este ceva usor de facut si nu presupune nicio cheltuiala! Iata despre ce este vorba.
Poate influenta metabolismul
Se umplu cu apa doua sticle de plastic de un litru si jumatate si se tin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impuritatile si pentru a se elimina clorul (le tineti fara dop). Dupa aceea le asezati cu dopul bine închis în congelator pentru doua-trei ore, pâna când veti constata ca pe peretii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheata.
Scoateti sticlele, spargeti gheata prin apasarea ferma pe peretii
plasticului, apoi strecurati apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultata este purificata, numai buna de baut, iar cea înghetata este apa grea sau deuterizata!
Explicatia purificarii apei în acest fel este simpla: apa ce îngheata este cea care contine deuteriu, ce are punctul de înghetare mai ridicat decât apa curata, la +3ºC. Biologii au aratat ca reducerea continutului de deuteriu poate influenta metabolismul si regimul de functionare a celulei vii, ajungându-se la stoparea dezvoltarii si chiar la disparitia celulei tumorale!
Lichidul pur
Daca doriti sa scapati si de alte substante nocive din apa, cum ar fi fenolii, azotatii si pesticidele, este bine ca apa obtinuta în faza anterioara sa o puneti din nou la congelator. Dupa ce o lasati patru-cinci ore, aruncati de data aceasta apa neînghetata si pastrati gheata la temperatura camerei. Când s-a topit, ati obtinut apa suprausoara sau pura.
Impuritatile coboara punctul de înghetare la -3ºC, deci au ramas
neînghetate. Aceasta este explicatia

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
  • prodan aurelia (cu 6 luni in urma)
    • 0

    am apa extrem de dura cu nitriti si nitrati cu azotati si mai presus de taoate cu fecale, aceasta fiind fantana.Ce pot sa fac sa fie potabila? Ce aparat de filtrare sa cumpar?

    Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK