Clickmed
programare rapida la medic

Fimoza

Incontinenta urinara
Intrebare postata de adytza1981 cu 12 ani in urma

Care este varsta maxima la care se produce decalotarea in intregime ?Copilul are 3 ani.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fimoza"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

google (acum 12 ani)

Mai cauta pe Google si alte articole despre fimoza. Scrie ''''fimoza'''' sau '''' circumcizie''''. Iata un articol:
''''Fimoza este o afectiune specific masculina in care deschizatura preputului este prea stramta pentru a-i permite acestuia sa se retraga catre baza penisului, in timpul erectiei. Preputul este acel pliu cutanat dublu, a carui fata interioara este captusita de o mucoasa si care acopera glandul (capul penisului) in stare flasca. Desi este indepartat, in unele culturi, preputul are rolul sau in sanatatea penisului.

Exista un mit conform caruia orice situatie in care preputul nu se retrage, este egala cu fimoza. De fapt, ceea ce numim fimoza la adult, este o situatie perfect normala la sugari, la prescolari si chiar la adolescenti. In primii ani de viata, preputul este lipit de penis, asa cum este lipita unghia de varful degetului. Aceasta alipire are loc destul de devreme in viata intrauterina, formandu-se un "acoperis" protector in jurul glandului sensibil si in curs de dezvoltare. La fel se explica neretractabilitatea preputului si in primii ani de viata. Glandul, care continua sa se dezvolte pana in adolescenta, este foarte sensibil si trebuie protejat complet impotriva traumelor mecanice care ar putea fi provocate de contactul cu scutecul si de traumele chimice datorate contactului cu urina. Pe langa toate acestea, mucoasa care captuseste partea interna a preputului are rol de protectie impotriva bacteriilor ce ar putea infecta zona respectiva.

Atata timp cat deschizatura preputului este indeajuns de mare sa permita urinarea fara probleme, avem de a face cu un baietel perfect sanatos si un penis absolut normal. Cu timpul, preputul va deveni retractabil. 50% dintre baietei au preputul retractabil pana la varsta de un an, 90% - pana la trei ani si 99% - pana la 17 ani. Asadar, pana in adolescenta, inclusiv, preputul neretractabil poate fi considerat normal, daca medicul nu observa anumite tesuturi cicatriciale sau ale probleme.

Putem vorbi despre o fimoza abia atunci cand barbatul tanar simte un disconfort, erectia este dureroasa si contactul sexual devine dificil, chiar imposibil uneori, din cauza preputului non-retractabil. Intr-un asemenea caz, problema se remediaza, in general, prin cirumcizie, dar exita si tratamente mai putin invazive, in functie de gravitatea bolii.

Pentru ca, pana de curand, nu se stiau multe despre preput si rolul lui, mai ales ca unele culturi indemnau la circumcizie, medicii considerau neretractabilitatea preputului ca fiind patologica, chiar si la baietei, si recomandau circumcizia. Dupa care au inceput sa recomande decalotarea treptata a penisului, la fiecare baita. Incercarile mamei insemnau durere si multe lacrimi pentru cel mic in timp ce beneficiile erau inexistente. Din contra, riscul de complicatii (inclusiv fimoza propriu-zisa) este mai mare atunci cand se face decalotarea treptata. Tragand de preput atunci cand el este lipit de penis, cream mici rani, care apoi se transforma in tesut cicatricial, ingustand inelul fibros de la capatul preputului. Consecinta? Fimoza adevarata, cand baietelul va deveni matur. Pe langa aceasta, este posibila si o complicatie grava, parafimoza, in care glandul este strangulat de preput si trebuie eliberat rapid prin interventie chirurgicala de urgenta pentru a evita necrozarea tesuturilor.

Din pacate, si astazi mai sunt medici care recomanda decalotarea penisului la bebelusi, desi marea majoritate a specialistilor sunt de acord ca decalotarea nu este necesara si ca face mai mult rau decat bine. Ar putea fi si un trend provenit din alte tari, in special din SUA, unde fimoza este adesea folosita ca scuza pentru a face gratuit operatia de circumcizie.

De fapt, decalotarea nu este necesara, pentru ca, la bebelusi, preputul nu se retrage fiindca nu este gata inca pentru asa ceva si nici nu este nevoie inca sa se retraga. Daca totusi sunt ingroijorate de acest aspect, maicile pot cere ajutorul medicului care va examina penisul pentru a cauta eventuale anomalii sau tesuturi cicatriciale.''''

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.