Clickmed
programare rapida la medic

Anti TPO 500 ce inseamna?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tiroida autoimuna"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Cresterea titrului acestor anticorpi sugereaza inflamatia de tip imun a tiroidei= tiroidita autoimuna. Este bine sa consultati medicul endocrinolog pentru evaluarea functiei tiroidiene ( TSH, fT4, ecografie tiroidiana).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Dezechilibrele hormonale.

Inscrie-te aici!
Advertisement
cristina (acum 9 ani)

am27 de ani de la un timp ma dor aosele si mi se stramba degetele de la maini

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
luminita270 (acum 9 ani)

Megi la un reumatolog,trebuie,dupa parerea mea,sa-ti faci cateva analize mai amanuntite,printre care si pe cele pentru poliartrita reumatoida.SANATATE!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de luminita270
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de luminita270
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nooybn (acum 9 ani)

Adresez acest mesaj tuturor celor care sufera de boli autoimune, acestea incluzand, printre altele, tidoidita autoimuna hashimoto, artrita reumatoida, scleroza multipla, lupus, lichen plan, boala Sjorgen etc. Medicii v-au spus ca nu se cunosc cauzele acestor boli si ca ei nu stiu sa va dea decat hormoni si antiinflamatoare.
Intre timp au aparut numeroase studii si materiale care arata o legatura intre bolile autoimune si diferite intolerante alimentare, si exista medici care s-au vindecat de astfel de boli si au ajutat si alti pacienti (nu stiu daca in Romania, dar cu siguranta in alte tari).
Cea mai frecvent intalnita este teoria intolerantei la gluten, prin urmare primul lucru care se elimina din dieta pacientilor cu autoimune este glutenul, respectiv toate cerealele, inclusiv orezul si porumbul.
Chiar daca intoleranta la gluten nu este evidentiata prin analize, medicii au constatat ameliorari la toti pacientii cu autoimune (si nu numai) care au renuntat la gluten. O carte pe tema aceasta in limba romana este “Dieta fara Gluten” a doctorului William Davis.
O explicatie vehiculata este ca glutenul, in timp, deterioreaza mucoasa intestinala si permite absorbtia in sange a unor compusi rezultati din digestia incompleta a proteinelor, acestia ac***a un rol in declansarea reactiei autoimune.
In plus, o mucoasa intestinala afectata nu permite absorbtia corecta a nutrientilor, conducand la carente de vitamine si minerale ac***a ca una din consecinte functionarea defectuoasa a sistemului imunitar.

Pe scurt, tratamentul acestor boli presupune un regim alimentar foarte strict si suplimentarea vitaminelor si mineralelor lipsa, combaterea stresului si eventual a intoxicatiilor cu metale grele, daca acestea sunt prezente.

Am lecturat o serie de carti si de materiale pe aceasta tema si am ajuns la concluzia ca un regim eficient consta in:
- eliminarea definitiva a glutenului din alimentatie (gluten inseamna in primul rand faine de grau, secara, orz, dar si alte cereale), iar Dr. Davis recomanda eliminarea tuturor cerealelor, inclusiv orez si porumb. Unii medici permit orezul integral, dar porumbul nu pare a fi bine tolerat, poate pentru ca este in mare parte modificat genetic si stropid cu pesticide. Exista si foarte alimente care contin derivate ale acestora (de ex. Amidon de porumb care se gaseste in foarte multe alimente procesate, inclusiv in medicamentele pentru tiroida)
- eliminarea lactatelor pentru o perioada de minim trei saptamani dupa care se poate testa modul in care sunt tolerate, dar pentru mai multa siguranta e de preferat sa fie eliminate pentru o perioada de sase luni – un an, pana la disparitia bolii (bolilor)
- eliminarea tuturor preparatelor pe baza de soia si derivate (la fel ca la lactate, se poate testa reinitroducerea lor dupa vindecare)
- de asemenea, pe perioada tratamentului se va renunta la toate alimentele prelucrate industrial (in special zahar si grasimi hidrogenate), la tot ceea ce poate contine coloranti, conservati, potentiatori de gust etc.
- se vor consuma cu prudenta solanaceele (cartof, vinete, rosii, ardei) si cruciferele (varza, conopida, brocoli, kale).

Se vor consuma din abundenta alimente bogate in proteine si fibre (fasole, linte, naut, mazare) si in grasimi sanatoase (ulei de masline, ulei de cocos, avocado). Sunt permise fructe care nu sunt foarte dulci (mere, pere).
Sunt foarte recomandate si nucile, alunele, caju, nucile braziliene, migdalele, dar se vor evita arahidele.

De asemenea, pentru restabilirea functiei sistemului imunitar, se vor lua zilnic suplimente de vitamine si minerale (cel mai bine ar fi sub supraveghere medicala, daca nu conform indicatiilor de pe ambalaj). Atentie, sa va uitati pe ambalaj sa scrie ca sunt fara gluten si fara lactoza (eu am gasit de la eurovita, de la doppel herz si osteocare)
Cele mai importante pentru sistemul imunitar sunt
- Vitamina D
- Vitamina A
- Zincul

In plus, pentru tiroidita autoimuna se recomanda supliment cu seleniu, si 1-2 cesti de ceai verde/zi.

Este important sa nu luati niciun alt supliment din plante in aceasta perioada, deoarece poate avea efect avers (de ex. Echinaceea amplifica dezechilibrul imunitar la pacientii cu Hashimoto)

Eliminarea metalelor grele se face numai sub supraveghere medicala.

Chiar daca veti constata efecte pozitive inca din primele saptamani de regim (disparitia inflamatiei, o digestie mai buna, disparitia oboselii si a durerilor articulare) tratamentul este de durata si poate sa dureze pana la un an pana la revenirea valorilor anticorpilor in limite normale.

Vestea buna este ca pe masura ce tineti acest regim si va simtiti mai bine va va fi si foarte usor sa il tineti si nu veti mai dori sa reveniti la modul anterior de a va alimenta. Veti remarca imediat ce alimente va fac rau prin reaparitia simptomelor de care tocmai ati scapat si nu veti mai dori sa le consumati.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21644067872 (acum 2 ani)

Nu aveti dreptate, studiile medicale evidentiaza necesitatea unui consum echilibrat pentru intregul organism. Aceste teorii fac rau, pentru ca sunt limitate la extrem. Pe de alta parte, exista porumb si soia nemodificate genetic, si multe optiuni bio... , este treaba strict a nutritionistului sa recomande ce se poate manca in functie de intreaga anamneza a pacientului, nu e treaba medicului in mod oficial. Nu mai induceti lumea in eroare cu fel de fel de teorii pe studii limitate si incomplete, mai mult dupa ureche.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21644067872
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21644067872
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
eliza2016 (acum 7 ani)

Si eu am obtinut rezultate bune dupa ce am scos toate produsele care contin gluten, si ATPO este aproape de normal acum. Aatentie ca gluten (adica faina) se afla in multe produse, chiar daca nu scrie pe eticheta (ex in sosuri, mezeluri, lactate etc) si e foarte greu de scos cu totul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de eliza2016
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de eliza2016
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.