Clickmed
programare rapida la medic

CUM SE POATE ELIMINA SUPLUSU DE CALCIU DIN CORP

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "CALCIU"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

de pe net (acum 13 ani)

Hipercalcemie




Tratament

Terapiile propuse cuprind expansiunea volemica pentru a creste excretia renala, mobilizarea trebuie diminuata, reducerea absorbtiei intestinale a calciului si vitaminei D cu prednison si fosfati, inhibarea resorbtiei osoase prin bifosfonati, calcitonina, mitramicina, dializa peritoneala sau hemodializa. Tratamentul depinde de severitatea simptomelor si de cauza de baza. Terapia chirurgicala vizeaza inlaturarea paratiroidelor in hiperparatiroidism, rezectia tumorilor secretoare de PTH si tratarea complicatiilor ortopedice prin osteoporoza sau metastaze osoase.

Scopul initial al tratamentului:
-stabilizarea si reducerea nivelului de calciu
-hidratare adecvata, cresterea eliminarii urinare de calciu
-inhibitia osteoclastelor in os
-intreruperea medicamentelor asociate cu hipercalcemia
-tratarea cauzei de fond.

Terapia deshidratarii.
Deshidratarea rezulta prin aport inadecvat si favorizarea eliminarii urinare a sodiului, perpetuind astfel hipercalcemia prin cresterea reabsorbtiei de sodiu. Administrarea de solutie salina izotona este o terapie pe termen scurt eficienta pentru hipercalcemie. O data ce s-a restabilit volumul administrarea de diuretice blocheaza reabsorbtia de calciu si sodiu renala.

Reducerea absorbtiei intestinale a calciului.
Reducerea calciului din dieta si a aportului de vitamina D este eficienta pentru tratarea hipercalcemiei. In toxicitatea vitaminei D sau sinteza extrarenala a vitaminei D prednisonul este de ajutor in reducerea nivelelor de calciu din plasma. Se poate folosi fosfatul oral pentru a forma complexe insolubile in intestin.

Inhibarea resorbtiei osoase.
Bifosfonatii inhiba resorbtia osoasa osteoclastica si sunt eficienti ca tratament pentru hipercalcemia prin neoplasme. pamidronate si etidronate intravenos si alendronate cu risedronate oral sunt eficiente. Calcitonina poate fi administrata intramuscular sau suncutanat, dar devine ineficienta dupa citeva zile de administrare. Mitramicina blocheaza functia osteoclastelor si este utila in neoplasme, dar cu toxicitate renala, hepatica si medulara semnificativa.

Terapia prin dializa si repaus la pat.
Dializa peritoneala si hemodializa sunt foarte eficiente pentru hipercalcemie. Se indica diminuarea mobilizarii pentru a nu favoriza resorbtia osoasa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Victor Richard (acum 13 ani)

Ar trebui sa fii atent la orice aliment sau bautura folosesti. De exemplu, sunt anumite tipuri de apa (din comert) care contin mult calciu, ar trebui sa le eviti pe acelea, ca si produsele alimentare care au continut ridicat de calciu: lactate, spanac, broccoli, etc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Victor Richard
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Victor Richard
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.