Clickmed
programare rapida la medic

Hemoroid extern raspuns medic

Hemoroizi
Intrebare postata de mrXX cu 12 ani in urma

Buna ziua,
In urma cu cateva zile m-am trezit cu un hemoroid extern in urma unei constipatii. Am schimbat instantaneu regimul alimentar, in sensul ca am avut mese regulate, ceaiuri si lichide, supe, legume si fructe moi, etc. Scaunele s-au reglat, iar dupa ce am folosit si un unguent pentru hemoroizi rezultatele au fost pozitive in sensul ca durerea s-a ameliorat sesizabil odata cu scaderea in dimensiuni a afectiunii. Problema e ca in ultima zi hemoroidul prezinta o sangerare usoara, cauzata probabil contactul cu hartia igienica si de spalarile frecvente.
Ce ma sfatuiti?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hemoroid extern"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Georgescu Cristian MDr. Georgescu Cristian este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

buna ziua,

hemoroizii reprezinta vene varicoase localizate la interiorul/exteriorul anusului (hemoroizi interni/externi).
in primul rand ar trebui sa faceti o vizita la medicul gastroenterolog pentru un diagnostic corect al afectiunii si gravitatii/stadiului hemoroizilor.
dupa cum ati intuit si dumneavoasta, in primul rand trebuie sa evitati constipatia, iar in al doilea rand sa aveti o igiena riguroasa a zonei respective.
in rest, ar fi o serie de recomandari, pentru care va recomand acest articol:
//sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/hemoroizii-a-informarea-pacientului_971

recomandarile ar fi urmatoarele:
Tratamentul hemoroizilor implica alinarea simptomelor. Pentru a reduce durerea si pruritul hemoroizilor se pot incerca urmatoarele metode:
- sa se faca bai de sezut, sa se aseze intr-un budoar cu apa calda de mai multe ori pe zi. Sa nu se adauge nimic in apa
- sa se utilizeze o crema pentru hemoroizi (ca de exemplu preparatul H) sau supozitoare. Sa se urmeze instructiunile de pe ambalaj. Aceste produse amelioreaza simptomele, dar nu micsoreaza hemoroizii
- sa nu se forteze defecatia in timpul peristalticii intestinale. Sa se consulte medicul in legatura cu utilizarea de laxative usoare pentru a inlatura constipatia
- sa se evite deshidratarea.

Pentru a indeparta constipatia:
- sa se creasca cantitatea de fibre din dieta prin consumarea mai multor fructe, legume si cereale integrale. 5-10 linguri de fructe sau legume sunt recomandate in fiecare zi. Suplimentele de fibre pot fi utile, de exemplu Metamucil si Citrucel
- sa se consulte medicul in legatura cu administrarea de laxative
- sa se efectueze exercitii in mod regulat. Chiar si plimbarile periodice imbunatatesc tranzitul intestinal
- sa se goleasca intestinele cand apare senzatia imperioasa de defecare. Imediat dupa o masa, persoana va prezenta o senzatie de defecatie. Aceasta reprezinta un moment optim pentru o vizita la baie.

Daca aceste metode nu usureaza simptomele, ar putea fi necesar tratamentul chirurgical pentru suprimarea hemoroizilor. Cateva procedee diferite, care se realizeaza in spital sau in cabinetul medical sunt disponibile pentru a indeparta sau micsora hemoroizii. Acestea cuprind:
- ligaturarea cu banda elastica: medicul innoada o banda elastica in jurul hemoroizilor ca sa opreasca circulatia sanguina la acest nivel. Astfel hemoroizii se retrag si dispar
- scleroterapia – medicul injecteaza solutii chimice la nivelul hemoroizilor pentru a-i micsora
- coagularea laser (cu infrarosii) – aceasta metoda indeparteza hemoroizii prin cauterizare
- hemoroidectomia – procedeu chirurgical prin care se indeparteaza hemoroizii.

va urez o zi buna

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.