Clickmed
programare rapida la medic

Problema respiratorie raspuns medic

Fumatul
Intrebare postata de abc2 cu 13 ani in urma

Am o problema respiratorie...imi vine sa oftez si sa casc mai tot timpul...ca sa mi umplu plamanii cu aer simt ca nu am destul aer si ma panichez cand vad ca nu pot respira normal.
mi am facut raze la plamani au iesit bine electrocardiograma la inima a iesit bine analizele la sange si urina bine doar leucocitele putin crescute si in sange si in urina.am 27 de ani m am lasat de fumat in urma cu 3 saptamani...inainte fumam in jur de 20 de tigari pe zi in ultimul timp mai putine.am fumat de la 15 ani deci circa 10 12 ani.am faut fotbal de la 8 la 20 de ani.in ultimul timp am avut o anxietate....peste tot mi se spune ca nu am nimic ca totul e in mintea mea dar uneori simt ca nu mi ajunge aerul si ma panichez pentru ca nu pot respira normal.care ar putea fi cauza?exista alte analize pe care le pot face?ce ma sfatuiti sa fac sa nu ma mai simt asa

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Problema respiratorie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Iuli (acum 13 ani)

Este vorba de o problema psihologica, nu fizica. Incercati sa nu va ganditi sau sa va ocupati timpul. Daca nu merge, apelati la un psiholog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Miki. MMiki. este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Senzatia ca nu aveti aer nu este "doar in capul dvs" ci este o senzatie reala - adica chiar simtiti asta!
Este insa este o senzatie "falsa" - desi dvs simtiti ca nu aveti aer, in realitate este posibil sa aveti "prea mult aer" - adica oxigen.
Cauza poate fi hiperventilatia: cu cat inspirati mai mult si mai adanc, cu atat expirati mai mult dioxid de carbon; astfel, in organismul dvs creste nivelul de oxigen si scade nivelul de dioxid de carbon. Aceasta scadere a dioxidului de carbon va determina urmatoarele simptome:
- senzatia ca "nu am aer"
- accelerarea batailor inimii
- ameteala
- "valuri" de caldura
si altele...
Ce puteti face?
Intai, puteti hiperventila in mod intentionat, pt a vedea daca senzatiile aparute sunt asemanatoare cu cele pe care le experimentati in mod curent. Practic, respirati des si adanc / puternic timp de 1 minut, si vedeti ce se intampla - ce senzatii apar.
Hiperventilatia si senzatiile aparute ca efect al hiperventilatiei nu sunt periculoase!
Hiperventilatia poate aparea atunci cand:
- respiram des si adanc / tragem adanc aer in piept
- oftam prea des
- cascam prea des, etc

Hiperventilatia apare ca simptom al anxietatii. Va sfatuiesc sa consultati si un psihoterapeut de orientare cognitiv - comportamentala, pentru o evaluare corecta a problemei cu care va confruntati.
Multa sanatate!
PS - puteti cauta si pe internet mai multe informatii despre "hiperventilatie".

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Miki.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Miki.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Fumatul.

Inscrie-te aici!
MAIA (acum 13 ani)

BUNA SI EU AVEAM ACELEASI SIMTOME DAR NU CAUZA PSIHICA CI CAILE RESPIRATORII NE JOACA FESTE EU NU FUMEZ DAR STAU MULT IN MEDIU DE FUMATORI.OARE SA FIE ASTM,??????????

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.