Clickmed
programare rapida la medic

Uralyt-u, granule orale

Diverse Oligurie nonobstructiva Oligurie
Intrebare postata de lavinia-ancuta cu 12 ani in urma

Buna ziua! Va rog frumos,spuneti-mi daca pot folosi acest medicament,daca iau tratament pentru tensiune(egilok,prestarium,tertensif,aspacardin.) Am o piatra la rinichi si sufar ingrozitor! Va multumesc! Cu respect,Lavinia [email protected]

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Uralyt-u, granule orale"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

lebadusha (acum 12 ani)

Despre potasiu

Prezenta in organism a potasiului evidentiaza numeroasele proprietati ale acestui element mineral, si anume:
asigura functionarea presiunii osmotice ;
contribuie la pastrarea echilibrului acido-bazic al celulelor, revitalizand organismul si mentinand, astfel, starea de sanatate a acestuia;
sporeste diureza si procesul de eliminare a sodiului;
favorizeaza excitabilitatea neuromusculara;
are rol plastic, intervenind si in procesele de permeabilitate, in metabolismul hidratilor de carbon;
este tonic cardiac, stimulent al miscarilor intestinale;
contribuie la buna functionare a suprarenalelor, la eliminarea reziduurilor organice, precum si la asigurarea echilibrului apei in organism.
Important pentru organism este si raportul, considerat ca fiind normal, de 2/1 dintre potasiu si sodiu, raport care trebuie sa se mentina constant. Cresterea valorii lui duce la spasmofilie si tetanie. Atat deficitul, cat si surplusul de potasiu produc perturbari in buna functionare a inimii. Excesul de potasiu este eliminat prin rinichi.
Carenta de potasiu
produce hipoglicemie, edeme, degenerarea muschiului inimii si a muschilor scheletici, influentand in mod negativ si cresterea. Prezenta simultana a apei si a potasiului in fructe si legume le confera acestora o pronuntata actiune diuretica.
Potasiul este indicat in oboseala musculara, in oligurie, reumatism cronic, poliartrita cronica evolutiva, diferite afectiuni pulmonare, miocardite senile, imbatranire prematura, in enterite acute, arsuri, hipertensiune arteriala, tahicardie, diabet usor etc.
Cantitatea totala de potasiu aflata in organism reprezinta 0,3% din greutatea acestuia (130-150 g), iar necesarul zilnic este de 3-4 g si usor de procurat din alimentele obisnuite. Mai toate produsele alimentare contin potasiu, acesta afland-se insa preponderent in fructe si legume.
Dintre dusmanii potasiului fac parte: alcoolul, cafeaua, zaharul si diureticele, stresul fizic si cel psihic, fumatul. Tratamentele cu prednison provoaca pierderi in potasiu si retineri de sodiu in organism.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lebadusha
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lebadusha
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lebadusha (acum 12 ani)

deci eu cred ca poti sa le consumi impreuna...dar mai sigur ar fi daca ti-ai face niste dozari ale potasiului din organism....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lebadusha
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lebadusha
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.