Clickmed
programare rapida la medic

Portaj bacterian

Diverse
Intrebare postata de macmillan cu 10 ani in urma

Imi puteti explica mai exact la ce se refera "Portajul bacterian"???are legatura cu transmiterea la celelate generatii a bacteriei sporindu-i in acelasi timp si patogenitatea???

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Portaj bacterian"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

iraaaa (acum 10 ani)

In mod normal exista milioane de bacterii care colonizeaza diferite regiuni ale corpului uman. Acestea pot fi patogene(caz in care vor determina neaparat o boala cand se gasesc in organism), conditionat patogene( determina aparitia unei boli doar in cazul in care exista un factor declansator, ele putand exista in organism si in mod obisnuit, fara repercusiuni) sau nepatogene(nu determina aparitia niciunei boli). Portajul bacterian se refera la numarul de bacterii care colonizeaza o anumita regiune, bacterii care sunt fie nepatogene fie conditionat patogene. Vorbim de portaj doar atunci cand bacteria nu determina aparitia niciunei patologii,adica pacientul e purtator sanatos. Spre exemplu exista oameni care au in mod normal la nivelul mucoasei nazare S. aureus ( bacterie care poate determina infectii cu puroi, pneumonii).La acestia se descrie un portaj. Desigur acesti oameni pot transmite pe diferite cai bacteria persoanelelor din jur, dar nu se sporeste patogenitatea bacteriei. Patogenitatea tine de "competenta" bacteriei( bacteria nu o sa isi modifice factorii de virulenta prin transmitere. Ea ramane aceeasi), dar si de sistemul imun al gazdei(astfel e posibil ca, in ciuda faptului ca perosana initiala nu manifesta nicio patologie legata de bacteria respectiva, persoanele carora le este transmisa sa manifeste o boala tocmai datorita unui sistem imun mai putin competent ).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de iraaaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de iraaaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.