Clickmed
programare rapida la medic

De ce am dureri in timpul contactului

Disfunctii sexuale feminine
Intrebare postata de cristinna_87 cu 14 ani in urma

De 6 ani de zile am fost diagnosticata cu trichomonas, am facut cate 5-6 tratamente pe an cu metronidazol si eu si partenerul si la fiecare contact neprotejat ma infectez din nou. dar in afara de asta simt o durere la contact. prima data mi s-a zis ca e de la trichomonas dar cand ma vindec si o fac protejat tot ma doare, deci e independent. doctora( a7a doctora) m-a trimis acasa si mi-a zis ca nu stie ce am. asta e raspuns de dat la un pacient: esti bolnav dar nu stiu ce ai?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce am dureri in timpul contactului"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Jeni Chiriac (acum 14 ani)

In functie de tratament si tipul de igiena locala, puteti dezvolta ceea ce se numeste vaginism.
Vaginisme primitive
Sunt reprezentate de vaginismele in care nu exista leziuni anatomice la nivelul organelor genitale. Insa, la majoritatea femeilor cu vaginism exista tulburari nevrotice si psihice, care pot duce la o sensibilitate exagerata (hiperestezie) a mucoasei organelor genitale. In acelasi timp, vaginismul odata aparut, functioneaza ca un factor de intretinere si de agravare a nevrozei si psihozei. Vaginismul primitiv apare de regula la inceputul vietii sexuale a femeii.
- Dispaneuria (durere in momentul penetrarii penisului in vagin) se poate confunda cu vaginismul, dar starea de dispaneurie presupune posibilitatea actului sexual, insa fara existenta contracturii. In dispaneurie, durerea trezita de actul sexual da femeii o senzatie neplacuta, de insatisfactie si de rezerva fata de un act sexual, act care insa, ramane posibil ca atare.

Vaginisme secundare
In aceste forme de vaginisme, exista o cauza locala genitala, care poate fi pusa in evidenta prin examen genital simplu (cand este posibil) sau sub anestezie generala. In majoritatea cazurilor se costata mici eroziuni, ulceratie sau fisura la nivelul insertiei himenale ramase. Cauzele care pot duce la un vaginism secundar sunt foarte variate. Exista unele stari alergice, crize de urticarie, care se insotesc la fiecare aparitie a lor cu perioade de vaginism. Inflamarea cailor genitale, mai ales a celor externe, din cauza descarcarilor de histamina si aparitia hiperesteziei si a contracturii la fiecare criza de urticarie, ca si ameliorarea fenomenului de vaginism dupa tratamentul cu antialergice, arata ca in starile alergice se poate produce o sensibilizare si la nivelul mucoasei genitale, insotita sau nu de o contractura. In literatura de specialitate se citeaza cazuri de spina bifida asociate cu vaginism la nevropate, in care rolul jucat de spina bifida este de spina iritativa.

- Alte categorii de vaginisme secundare sunt cele care apar in perioada de menopauza, faza din viata femeii cand are loc incetarea ciclului menstrual datorita insuficientei ovariene totale (estrogenica si progesteronica) si odata cu aceasta modificari trofice la nivelul mucoasei genitale. Mucoasa vaginala este predispusa la inflamatii si este fragila, vaginul isi pierde elasticitatea, astfel ca, orice mic traumatism lasa urme, mici fisuri si chiar vaginism (contractura sau semicontractura vaginala), caz in care actul sexual nu mai este posibil.

- Si dupa radioterapie sau sterilizare chirurgicala are loc o scadere brusca a hormonilor ovarieni (estrogeni si progesteron) care conduce la o mucoasa vaginala atrofica si cu posibilitatea aparitiei vaginismului.

Tratament naturist in vaginism – Tratamentul in vaginism variaza in functie de cauze, se adreseaza factorilor etiologici si patogenici si va fi insotit de psihoterapie. Administrarea unor produse naturiste specifice, consiliere psihilogica de specialitate, psihosexologie, educatie sexuala, exercitii de relaxare. Repaus sexual absolut obligatoriu timp de 2-3 saptamani, nerespectarea repausului determinand aparitia leziunilor traumatice. Se va aplica o crema naturala cu rol de crestere a elasticitatii musculaturii vaginale si de regenerare a mucoasei vaginale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rainbowgaby (acum 14 ani)

in timpul tuturor tratamentelor am facut repaus sexual iar dupa ce am scapat de trichomonas am facut 2 luni repaus, timp in care am facut tratament de refacere a florei vaginale ,dupa ani de antibiotice, cu viviflor, cerviron, meclon crema si tampoane interne cu aloe vera. intr-adevar mi-a revenit senzatia de umezire dar tot ma durea si am folosit si un lubrfiant care si intretinea flora (bioclean sau biogel nu mai tin minte).
doctora mi-a zis doar ca am tesutul vaginal zgariat sau ceva de genul asta dar mi-a zis ca este imposibil sa ma dureri la contact pentru ca la nivelul vaginului nu exista nervi si ca nu are ce sa ma doara acolo si ca nu a auzit asa ceva pana acum.
si in ceea ce priveste psihologul, in cazul in care este la nivel psihic, sunt studenta si nu imi permit sa platesc sedinte doar pentru ca sa pot sa fac sex, prefer sa nu o mai fac, poat peste ani nu o sa mai doara

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
oana (acum 11 ani)

buna seara!in urma cu o satamana am terminat tratamentul cu viviflor.acum ar fi trebuit sa imi vina ciclul(ieri,sau azi cel tarziu).este posibi ca din cauza tratamentului cu viviflor sa imi intarzie?de doua zile ma doare mijlocul si burta(ovarele),gravida cred si sper ca nu sunt.ast un raspuns va rog!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.