Diete

Adreseaza o intrebare comunitatii Diete

Abdoment intens meteorizat!!

Postat de claudia206 cu 8 ani in urma

Tocmai am facut o ecografie abdominala, in general nu scrie de rau in ea....insa..la sfasit scrie "Abdomen intens meteorizat!!" ce inseamna asta?...banuiesc ca e de rau, ma poate cineva ajuta?

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Aurel3398933 (cu 8 ani in urma)
  • 0

  Numit si „balonari”, meteorismul reprezinta simptomul unor boli (enterocolite, colecistite, pancreatite, aerofagie etc.), caracterizat prin dilatarea abdomenului datorita gazelor din intestin.

  Plantele medicinale utilizate in meteorism se numesc „carminative” si contin uleiuri volatile si taninuri care inhiba procesele fermentative in cazul in care simptomul este determinat de aceste procese.

  Fructe de anason, chimion, coriandru, fenicul (Fructus Asini, Carvi, Coriandri, Foeniculi): infuzie din o lingurita de fructe la o cana de apa, cantitate care se bea in cursul unei zile.
  Flori de coada soricelului (Flores Millefolii): infuzie din 2 linguri de flori la jumatate de litru de apa, cantitate care se bea in cursul unei zile.
  Flori de musetel (Flores Chamomillae): infuzie din 1-2 lingurite de flori la o cana de apa; se beau 1-2 cani pe zi.
  Frunze de salvie (Folium Salviae): infuzie din o lingurita de frunze la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
  Busuioc (Herba Basilici): infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi.
  Maghiran (Herba Majoranae): infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
  20 g radacina de valeriana (Radix Valerianae), 30 g talpa gastii (Herba Leonuri), 30 g roinita (Folium Melissae), 10 g fructe de chimion (Fructus Carvi), 10 g fructe de fenicul (fructus Foeniculi): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi.
  Recomandari pentru tratamentul meteorismului
  In meteorism cu tendinta spre constipatie se recomanda:

  20 g flori de coada soricelului (Flores Millefolii), 10 g frunze de menta (Folium Menthae), 10 g fructe de coriandru (Fructus Coriandri), 10 g fructe de chimion (Fructus carvi), 10 g fructe de fenicul (fructus Foeniculi), 40 g coaja de crusin (Cortex Frangulae): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
  In meteorism cu tendinta spre diaree:

  20 g flori de coada soricelului (Flores Millefolii), 20 g frunze de menta (Folium Menthae), 10 g turita mare (Herba Agrimoniae), 10 g coada racului (Herba Anseriane), 10 g sunatoare (Herba Hyperici), 30 g fructe de coriandru (Fructus Coriandri): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK