Clickmed
programare rapida la medic

Vreau sa ies din depresie raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de m crina cu 10 ani in urma

De citeva luni ma contrazic cu sotul meu si pina la urma las de la mine .Problema e ca lucrurile au cam scapat de sub control si nu mai pot sa zic nimic .Tipa la mine daca acum nu zic cum vrea el .Vreau sa stiu daca am nevoie de ajutor medical sau pot sa ies singura din depresie?Sint asa de aproape o luna de zile

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vreau sa ies din depresie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Ar fi bine sa consultati pentru inceput, un psihoterapeut. Acesta va decide daca aveti nevoie si de un psihiatru care sa va ajute cu un tratament pe o perioada determinata ( pana reusiti sa depasiti momentul).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
liliana (acum 10 ani)

nu aveti nevoie de psihiatru
ci doar de un psihoterapeut sau
sa va faceti un pic de timp pentru dumneavoastra
sa cititi si sa va intrebati ce vreti de la viata
daca stau si analizez ceea ce ati scris
este clar ca situatia aceasta nu a ajuns asa dintr-o data
probabil e de mai mult timp tensionata dar asa cum spuneti singura era sub control fals
de fapt era capacul pus dar a ajuns la punctul de fierbere si s-a pierdut controlul
analizati de ce va contraziceti aici este de fapt problema nu depresia
dvs ce vreti sa mergeti la psihiatru si sa va dea pastile ca sa lasati de la dvs sa nu se mai enerveze sotul pe dvs si sa nu va mai pese ca va calcati pe inima si calcati pe principiile dvs poate
nu spuneti de ce va contraziceti
e clar ca de obicei ati facut asta si acum cand incercati sa nu mai lasati de la dvs nu-i convine ca asa l-ati invatat
poate el este un om bun dar solutia nu este sa va umiliti
e mult de vb
daca puteti sa va faceti timp va dau un site unde cu rabdare cate o jumatate de ora pe zi daca va alocati in cateva luni veti deveni un alt om =liber=

schimband ceva la tine schimbi si in jurul tau

http://holisterapi.wordpress.com/cazuistica/viata-in-armonie-tv-neamt/

Sa va ajute!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ruxandra (acum 10 ani)

Am impresia ca problema e la sot, nu la dv.
El ar trebui sa se trateze.
Retrageti-va o luna la parinti sa va linistiti.
Nu cred ca e cazul sa luati medicamente.
O luna fara dv. si serviciile pe care i le faceti cred ca e de ajuns sa se cuminteasca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ISA (acum 10 ani)

Mergeti la terapie de cuplu. Aveti nevoie amandoi. Apoi de unde stiti ca suferiti de depresie, intruniti criteriile de diagnostic (cel putin 5 dintre acestea) din DSMIV?
" Conform Manualului de Diagnostic si Statistica a Tulburarilor Mentale IV(DSM-IV) criteriile de diagnostic ale unui episod depresiv major sunt:
A. Cinci (sau mai multe) dintre urmatoarele simptome prezente in cursul aceleiasi perioade de doua saptamani si care reprezinta o modificare fata de nivelul anterior de functionare; cel putin unul dintre simptome este: fie (1) dispozitia depresiva, fie (2) pierderea interesului sau placerii:
Nota: Nu se includ simptomele care este clar ca se datoreaza unei conditii medicale generale ori unor idei delirante sau halucinatii incongruente cu dispozitia.

(1) dispozitie depresiva (echivalentul sentimentului de tristete accentuata, goliciune interioara) in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi; la copii si adolescenti, dispozitia poate fi iritabila;
(2) anhedonie (diminuare marcata a interesului sau placerii pentru toatesau aproape toate activitatile), cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi; nici macar efectuarea activitatilor vesele sau a hobby-urilor nu mai ofera placere persoanei afectate;
(3) pierdere semnificativa in greutate sau castig ponderal fara legatura cu o anume dieta (de exemplu o modificare de mai mult de 5% din greutatea corpului intr-o luna) sau scadere/crestere a apetitului aproape infiecare zi (multi indivizi sesizand ca „se forteaza” sa manance);(4) insomnie sau hipersomnie (episoade prelungite de somn, dificultate detrezire etc.) aproape in fiecare zi;
(5) agitatie sau lentoare psihomotorie aproape in fiecare zi;
(6) fatigabilitate („oboseala”, „epuizare”) sau lipsa de energie aproape in fiecare zi;
(7) sentimente de inutilitate sau de culpa excesiva ori inadecvata (care poate fi deliranta) aproape in fiecare zi (nu numai autorepros sau culpabilizare in legatura cu faptul de a fi suferind);
(8) diminuare a capacitatii de a gandi, sau de a se concentra ori indecizie aproape in fiecare zi (observata mai ales la cei care efectueaza preponderent munca intelectuala: studenti, elevi, programatori de computer etc.);
(9) ganduri recurente de moarte (nu doar teama de moarte), ideatie suicidara recurenta fara un plan anume sau o tentativa de suicid ori un plan anume pentru comiterea suicidului.

B. Simptomele nu satisfac criteriile pentru un episod mixt (maniaco-depresiv).

C. Simptomele cauzeaza o detresa sau o deteriorare semnificativa clinic in domeniul social, profesional ori in alte domenii importante defunctionare.

D. Simptomele nu se datoreaza efectelor fiziologice directe ale unei substante (de exemplu un drog, un medicament) ori ale unei conditii generale medicale (de exemplu hipotiroidism).

E. Simptomele nu sunt explicate mai bine de doliu (adica dupapierderea unei fiinte iubite), simptomele persista mai mult de doua luni ori sunt caracterizate printr-o deteriorare functionala semnificativa, preocupare morbida de inutilitate, ideatie suicidara, simptome psihotice sau lentoare psihomotorie.
"
Vedeti dvs, dvs vb de o situatie tensionata in casa, dar nu dati niciun fel de detaliu legat de viata dv, anii petrecuti impreuna, eventuale cauze care au condus la aceasta situatie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
m crina (acum 10 ani)

din pacate am toate simtomele unei depresii mai putin de suicid.Momentan iau niste antidepresive pe baza de plante.Nu pot sa zic ca ma simt foarte bine dar cel putin dorm mai mult noaptea si asta e bine pt ca imi odihnesc corpul si creierul :).Multumesc pt raspunsuri o sa incerc sa merg cu sotul meu la terapie de cuplu .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de m crina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de m crina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.