Transaminaze puțin peste imită si anemie la Sugar de un an?

Intrebare postata de Utilizator11528384206 cu un an in urma - 1 raspuns
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Cresterea si dezvoltarea copiilor

Buna ziua, am un copil de 1 an și aproape 1 luna.
A avut icter prelungit la naștere care l-a ținut până la patru luni.
La șase săptămâni când a făcut prima dată analizele în afară de bilirubina crescută toate erau bune mă refer la hemograma.
La două luni când am repetat analizele erau crescute și transaminazele.
În luna august a anului trecut am fost internați la Luis Turcan unde am făcut o serie de analize dintre care a reieșit că transaminazele erau mărite datorită citomegalovirusului. În spital a avut perfuzii cu arginină în urma cărora transaminazele care erau crescute aproape de 200 au scăzut aproape de normal urmând ca să urmeze acasă tratamentul cu Liv 52.
A avut și stridorul laringian dar care ia trecut între timp.
Am repetat analiza pentru citomegalovirus în luna noiembrie și a ieșit negativ.

Analizele băiatului din mai 2018.

GPT 31 <29
GOT 64.2 <59
Hemoglobina 9, 7( 11, 3-14, 1)
Hematocrit la 30, 6 (32-40)
Concentrație medie a Hb/eritrocit 31, 7 (32-38)
Neutrofil 1, 21mii/uL (1, 5-8, 5)
Limfocit 69, 7 (40 - 65)
Restul analuzelor din hemogramă sunt bune
Bilirubina totală, directă, indirectă bună.
Proteina C reactiva bună.
Fosfataza alcalina bună.
Gama glutamiltransferaza bună
Calciu ionic calciu seric bun
Proteine serice bun
Sideremia bună
La comentarii analize scrie anemie normocitara normocroma și neutropenie.
Ce părere aveți de analize, am citit pe net însă nu am înțeles prea bine și doar m-am speriat?, doamna pediatru spune că nu e nimic grav și mi-a dat următorul tratament pt bebe:
Altrifer 2 ml de două ori pe zi
Viusid 5 ml de două ori pe zi
Liv 52 5 ml pe zi
Tratamentul este pentru o lună cu recomandarea să refac analizele .
Pe lângă acestea deoarece încă are fontanela deschisă desi are 1 an, doctorul de familie mi-a recomandat să-i măresc doza de Vigantol la patru picături pe zi și să îi dau calciu for bones 5 ml pe zi însă nu știu pentru ce perioadă (10 zile sau o lună?)
Ce părere aveți despre tratamentul primit și când aș putea să încep să îi fac vaccinurile având în vedere că nu are făcute din cauza problemelor scrise mai sus.

Analizele mele

Biochimie

Leucocite (esterază granulocitoza) 25/uL trebuia negativ
Urina-sediment
Leucocite 5-15 ( 1-14 )
Bacterii prezente

Hemograma

Hemoglobina 11, 3. ( 11, 7-15, 5 )
Concentrație medie Hb/ eritrocit 31, 5. (32-36)
Eozinofil 0, 04 (0, 05-0, 7)

Tratament primit
Maltofer 1 pastilă/zi

Pentru infecție urinară

Levofloxacina Actavis 250mg 1 zi la aceași oră timp de 7 zile
Practic forte 2*1zi
Tratamentul este prescris de medicul de familie, încă nu am ajuns la specialist.

Întrebarea mea este pot să urmez tratamentul pentru infecția urinară și să alăptez având în vedere transaminazele mari ale copilului, pediatra a zis da, medicul de familie a zis să întrerup alăptatul pe perioada tratamentului și 2 zile după.
Deci nu știu ce să fac și nici nu pot să amân pt că am inceput să am dureri de burtă și ovare, iar rinichi am doar unul normal ca dimensiune, cu care nu am avut pb, nici cu celălalt nu am avut însă în urma primei eco efectuate acum mulți ani și a analizelor efectuate mi s-a spus că așa m-am născut cu el.

Bebe mai este alăptat doar dintr-un singur sân de la celălalt nemaivoind să mănânce într-o vreme a rămas fără, nu știu dacă se satură, eu tind sa cred că da pentru că mai rămâne lapte după ce mănâncă.

Dvs ce mă sfătuiți, să amân tratamentul, să iau tratamentul și să întrerup alăptarea până după aceea (îl ajută laptele meu având în vedere că nu este vaccinat? In luna aprilie vărul său a avut varicelă și deși a intrat în contact cu el bebe nu a făcut), sau să îl înțărc.

Copilul la naștere a avut 4kg și 53 cm, acum la 1an si aproape 1 luna are 10kg și 300g și aprox 78cm, este f f activ.
Mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns.

Raspunsuri (1)

Admin SfatulMedicului (cu un an in urma)

Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control medical.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.